Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kraj Vysočina hlásí nominace na Regionální potravinu



Třiadvacet výrobců z Kraje Vysočina letos přihlásilo do soutěže Regionální potravina 104 výrobků. Značka Regionální potravina je pro spotřebitele zárukou nejvyšší kvality místních produktů a zároveň pro výrobce vítanou propagací jejich produkce na potravinářském trhu. Je to cesta, jak představit celou škálu chutných výrobků, které se minimálně ze 70 % vyrábějí z regionálních zdrojů.

14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina Kraje Vysočina představí své držitele v Přibyslavi 9. září na Přibyslavských slavnostech a tradičním Mlékárenském dni.

Hodnotitelská komise se letos sešla v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě a navrhla udělit značku pro rok 2023 těmto výrobkům:

Kategorie Výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované Pečená krkovice na kmíněŘeznictví Stejskal s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Havlíčkova klobása s portským vínemTomáš Havlíček, Třebíč
3. Sýry včetně tvarohu Farmářské Pařené válečky s bazalkouFARMA RODINY NĚMCOVY s.r.o.
4. Mléčné výrobky ostatní Broskvový jogurt s chiaAgromilk, družstvo vlastníků
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Fit chlebaLexFin s.r.o.
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek NEVYHLÁŠENO
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Mátový sirupIva Navrkalová, Třebíč
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě DŽEM extra JABLKO ČERNÝ BEZIng. Dana Nováková, Lhotka
9. Ostatní KMÍNOVÝ OLEJ Z PETRÁVČENáš kmín s.r.o.

„Vítězství v soutěži Regionální potravina přineslo našemu minipivovaru Harrach v Jelínkově vile zvýšenou publicitu mezi zákazníky a nabídlo nám nové možnosti naší prezentace,“ okomentoval loňskou výhru v soutěži majitel minipivovaru Martin Jurek.

„Těší mě, že ačkoli v letošním roce koordinujeme soutěž v kraji poprvé, přilákala soutěž Regionální potravina hned několik nových výrobců a přihlásili se i známí producenti z předešlých let. Letošní ročník  přinesl rekordní počet přihlášených výrobků za což jistě vděčíme i velké podpoře, které se nám dostalo od Kraje Vysočina. Mrzí mne, že se nepodařilo vyhodnotit nejlepší výrobky ve všech kategoriích, ale věřím, že oceněné produkty nabízí plnou škálu chutí, které budou chtít zákazníci na našich plánovaných ochutnávkách vyzkoušet,“ uvedl k letošnímu ročníku Lukáš Vacek ze společnosti FESTING s.r.o., která je koordinátorem soutěže v Kraji Vysočina.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Cestou podpory kvalitních místních potravin jde celá EU a Česko není výjimkou. Současná situace je pro spotřebitele i producenty potravin zasažená výší inflace a stagnující poptávkou. I proto je marketingová podpora kvalitních potravin důležitá v posílení tržní komunikace, vede také k výraznému posílení poptávky ze strany spotřebitelů a má tedy dopad na růst prodeje.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

  • Facebook
  • Twitter