Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kapří den: Přijďte ochránit Jihlavu před loupeživým rytířem

/
/
/
656 Zobrazení



Po loňském prvním ročníku se do Jihlavy znovu vrací hra pro celou rodinu – Kapří den. Odehraje se v okolí jihlavské Brány Matky Boží v sobotu 4. března od 13.00 do 18.00.

Pro malé i velké začíná hra vyzvednutím herní kartičky v Bráně Matky Boží. Poté musí soutěžící projít stanoviště a získat razítka. „Ve hře budete troubit na celou Jihlavu, plížit se do tábora útočníků, dobývat a přelézat hradby, bojovat meči s rytířem, lovit kapry a mnoho dalšího,“ láká na akci Vojta Kolář z Brány Jihlavy, která akci pořádá. „Za splnění všech úkolů obdržíte sladkou odměnu a odevzdáním herní karty na turistickém informačním centru se dostanete do slosování o plyšového kapra a další dárky,“ dodal Vojta Kolář.

Vyhřívaný stan a rybí speciality
A kdyby náhodou sněžilo stejně jako loni, bude možné se ohřát ve stanu na parkánu Matky Boží. „Tam na návštěvníky čeká pohádkové divadlo a večer hudební koncert kapely Krless,“ uvedla produkční Brány Jihlavy Lenka Kremláčková s tím, že ohřívače a ohně budou také u stánků řemeslníků a prodejců občerstvení. Rybárna u Brány chystá na Kapří den rybí speciality a ochutnat budete moci domácí koblížky, langoše, frgály a další dobroty.

Kapří den je připomínkou přepadení a slavné obrany města v roce 1402. Tehdy Jihlavané díky ostražitosti mnichů z minoritského kláštera odrazili útok loupeživých rytířů. Více než sto let pak tuto událost slavili jako Kapří den, protože představitelé církví byli každý rok odměňováni jedním grošem a kaprem.

  • Facebook
  • Twitter