Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kalamajka a její hosté roztančili náměstí

/
/
/
677 Zobrazení



Druhou červnovou sobotu se na havlíčkobrodském náměstí uskutečnil třetí ročník Malého folklorního festivalu. Pořadatelem tradiční akce je domácí soubor Kalamajka za podpory města Havlíčkův Brod.

Po úvodním dešti, kterým se nikdo z účinkujících ani příznivců folkloru nedal zaskočit, pozval moderátor akce Karel Vencovský na podium starostu města Havlíčkův Brod Zbyňka Stejskala a senátora Jana Tecla, kteří slavnostně celý festival zahájili.
„Pestrobarevná paleta souborů, které přijaly pozvání na vystoupení a prezentaci svých tanečních a pěveckých pásem, byla opravdu široká. Diváky zaplněné náměstí tak mohlo kromě domácí Kalamajky zhlédnout vystoupení Bítešanu z Velké Bíteše, Vysočánku a Vysočanu z Hlinska, Okřešánku z Okříšek, Studánky, Rozmarýnku, Bystřinky a lidové muziky žáků ZUŠ ze Žďáru nad Sázavou a v neposlední řadě také sousedního Škubánku ze Světlé nad Sázavou. Tančilo, hrálo a zpívalo se až do večerních hodin, věrní diváci vydrželi sledovat celý program, jiní třeba jen náhodně procházeli, ale jisto jistě byli všichni spokojeni,“ popsala Lenka Žáková z folklórního souboru Kalamajka.
Zájemci mohli využít v rámci doprovodného programu nevšední zážitek a mohli si prohlédnout město z ptačí perspektivy z ochozu věže kostela Nanebevzetí Panny Marie a zaposlouchat se při tom do tónů horáckých písní, které se vznášely nad náměstím.

Fotoreportáž Luboše Váchy

  • Facebook
  • Twitter