Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavu čeká horké léto v dopravě

/
/
/
775 Zobrazení



Komplikace v jihlavské městské hromadné dopravě způsobí především uzavírka ulice Znojemská, která slouží jako vjezd a výjezd z Masarykova náměstí. Lidé musejí počítat také s letním jízdním řádem a s opravami na křižovatce ulic Žižkova, Dvořákova a Hradební.

Prakticky všechny linky MHD pojedou v létě podle mimořádných jízdních řádů. Od 1. července začal platit letní jízdní řád. Nejsložitější bude asi období od 10. července, kdy se uzavře Znojemská ulice kvůli opravě propadající se kanalizace. Pro všechny spoje, které projíždějí náměstím, tím začne platit výlukový jízdní řád.

Objížďka, náhradní zastávky, bezplatná linka X

Objízdné trasy linek MHD povedou po Hradební, Dvořákově a Tolstého ulici a budou zřízeny náhradní zastávky. Jednak Masarykovo náměstí – náhradní zastávka naproti City parku, a to pouze pro směr z Březinek. A dále obousměrné náhradní zastávky Hradební (zastávka autobusů VDV) a Dvořákova. „Zastávky na objízdné trase budou sloužit především pro zkrácení docházkové vzdálenosti na Masarykovo náměstí,“ vysvětlil předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner. Spoje s konečnou nebo výchozí zastávkou na Masarykově náměstí na něj dojedou a náměstí budou obsluhovat spolu s linkou X zavedenou po dobu výluky v trase Mas. nám (Sklípek) – Chlumova a zpět). Na lince X bude jízdné zdarma. Zavedena bude pouze pro spojení Masarykova náměstí a přestupní zastávky Chlumova. Jezdit bude 5x za hodinu, tedy v intervalu 12 minut, a to pouze v pracovní dny od 7.30 do 16.30.

Časové posuny, výlukové jízdní řády

Prakticky u všech spojů dojde k časovým posunům odjezdů. Přestupní vazba mezi linkami A a B bude zachována, ale přesouvá se na náhradní zastávku Hradební. Autobusové spoje budou mít po dobu výluky výchozí zastávku na Masarykově náměstí u Sklípku, pro trolejbusové linky bude výchozí zastávka Masarykovo náměstí horní. Večerní rozjezd spojů MHD ve 22.35 z Masarykova náměstí dolního se po dobu výluky posouvá na náhradní zastávku Dvořákova na 22.36, všechny přestupní vazby tohoto rozjezdu budou zachovány, mimo linku E, kde se přestup posune na zastávku Chlumova.

Další komplikace mohou řidiči a cestující MHD čekat po 21. červenci na křižovatce Dvořákovy, Žižkovy a Hradební ulice. Bude se tady opravovat vodovod a následně vyměňovat semafory. V provozu bude pouze náhradní světelné značení. Zároveň budou linky G, H a 7 po tomto datu vedené z důvodu uzavírky křižovatky ulic ke Skalce a Seifertova ulicí Wolkerova obousměrně a bude zřízena náhradní zastávka Wolkerova pro linky G a H (náhradou za zastávku Ke Skalce).

Počítejte s letním provozem MHD

I letos jihlavská MHD počítá s letní prázdninovou redukcí provozu. Od 1. července do 31. srpna nepojedou školní spoje a také všechny spoje linek D a F. Nahradí je spoje linky G, které budou vedené stejně jako nyní o víkendu přes ulici Seifertova a zastaví na zastávkách ke Skalce a Fibichova.

Všechny podrobnosti včetně výlukových jízdních řádů budou postupně zveřejňovány na webu dopravního podniku www.dpmj.cz. Nejdříve to budou výlukové JŘ trolejbusů a autobusů platné od 10. července.

  • Facebook
  • Twitter