Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští zastupitelé budou moci jednat online

/
/
/
614 Zobrazení



Na dalším zasedání zastupitelstva města budou mít nemocní členové nebo ti, kteří jsou v karanténě, možnost účastnit se i hlasovat z domova. Jednání proběhne v aule Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) 3. listopadu od 10.00 do 19.00, bude vysíláno on-line.

Vzhledem k opatřením vlády České republiky v rámci šíření onemocnění Covid-19, se pro konání zastupitelstva plánovaného na 3. listopadu, připravila možnost distanční účasti. Ta je určena pro zastupitele, kteří se z důvodu onemocnění nebo nařízené karantény nebudou moci zasedání účastnit přímo, a to i s možností platného hlasování. Zasedání opět proběhne v aule Vysoké školy polytechnické. VŠPJ městu vyhověla a zapůjčila mu pro jednání zastupitelů prostornější a tedy i bezpečnější sál.

„Zastupitelé, kteří se zúčastní distančně, budou hlasovat ústně slovy „jsem pro“, „jsem proti“ nebo „zdržuji se“. Průběh hlasování bude zobrazen standardně v hlasovací tabulce na čelní stěně, kde i u distančně přítomných zastupitelů bude jméno těchto zastupitelů zbarveno příslušnou barvou podle jeho hlasování, tedy zelenou pro, červenou proti a žlutou v případě zdržení se,“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek.

V jednacím sále bude kvůli evidenci totožnosti hlasujících zastupitelů současně umístěno druhé plátno, na kterém budou distančně přítomní zastupitelé po celou dobu zasedání vidět. Pro případnou kontrolu budou distanční hlasování zaznamenávat přítomné zapisovatelky také ručně. Průběh hlasování distančně přítomných zastupitelů bude popsán i v zápise ze zasedání zastupitelstva.

„V případě výpadku distančního připojení daného zastupitele, bude tato situace považována za nepřítomnost tohoto zastupitele na zasedání zastupitelstva,“ doplnil tajemník.

  • Facebook
  • Twitter