Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští hendikepovaní sportovci představí své olympijské úspěchy

/
/
/
217 Zobrazení



Postižení jihlavští sportovci v úterý 3. října představí v Městské knihovně Jihlava od 17.00 své úspěchy. Členové Sportovního klubu Ježci Jihlava přivezli ze Světových letních her Speciálních olympiád v Berlíně tři medaile.

Vladislav Svoboda získal v bowlingu stříbrnou medaili, Filip Blažek  v badmintonu vybojoval v singlu bronz a v deblu stříbro. Ivana Gálová, která ČR a Jihlavu reprezentovala ve sportu boccia, což je varianta hry petánque pro tělesně postižené, skončila na skvělém 4. místě mezi jednotlivci a na 6. místě ve dvojicích.

Sportovce doprovázeli na olympijské hry tři pracovníci stacionáře v rolích trenérů a sportovních partnerů. Karel Veselý (stříbro v deblu s Filipem Blažkem), Jana Vondráková (boccia, 6. místo ve dvojici s Ivanou Gálovou) a Magda Burianová (zdravotník českého reprezentačního týmu, členka prezidia Speciální olympiády ČR a vedoucí SK Ježci Jihlava).

Sportovci SK Ježci Jihlava se nominovali do reprezentačního týmu na Světové letní hry Speciálních olympiád už počtvrté v řadě. Zúčastnili se už her v Aténách v r. 2011, v Los Angeles (2015), v Abu Dhabi (2019) a letos v Berlíně.

SK Ježci Jihlava je členem hnutí Speciální olympiáda Česká republika, jež je součástí celosvětového hnutí Special Olympics International, založeného v roce 1968 v USA Eunice Kennedyovou-Shriverovou, sestrou prezidenta USA J. F. Kennedyho. Od roku 1988 jsou Special Olympics International přidruženým členem Mezinárodního olympijského výboru a mohou používat termín „Olympiáda“. Soutěže Speciálních olympiád jsou určeny pro sportovce s mentálním postižením a chápou jejich sportování jako prostředek rozvoje osobnosti a integrace do společnosti.

Úvodní foto: Zleva: Radek Popelka, Magda Burianová, Ivana Gálová, Vladislav Svoboda, Karel Veselý, Filip Blažek, Jana Vondráková, Jozef Labuda.  

  • Facebook
  • Twitter