Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavský rozpočet podpořil hokejovou Duklu Jihlava

/
/
/
912 Zobrazení



Zastupitelstvo města Jihlavy ve čtvrtek 17. prosince schválilo příspěvek do kapitálového fondu společnosti HC Dukla Jihlava, s. r. o. Reaguje tak na situaci, kdy vlivem pandemie, vlivem opatření vlády a nařízením ministerstva zdravotnictví ČR přichází společnost o velké částky na příjmové straně.

Kvůli pandemii koronaviru a opakovaným uzavřením obou ledových ploch, kterými je znemožněn jejich pronájem, uzavřením zápasů pro diváky, zvýšenými náklady na desinfekci stadionů přichází HC Dukla Jihlava na příjmové stránce o finance odhadované zhruba na šest milionů korun.
Tato situace je řešena několikazdrojovým financováním výpadku. Ať už dotací ze strany Národní sportovní agentury, dále tvrdými úspornými opatřeními na výdajové stránce v rámci rozpočtu klubu.
Zaměstnanci firmy společně s dodavateli služeb, což jsou hráči a realizační tým, dali dohromady částku 1,5 milionu korun. Statutární město Jihlava jakožto majitel klubu schválilo vklad, resp. příspěvek do kapitálového fondu ve výši 1,5 milionu korun.
„Osobně bych chtěl jak majiteli, tak zaměstnancům a hráčům poděkovat za tyto vstřícné kroky k řešení krize, která pomůže překlenout období, kdy nás pandemie koronaviru covid-19 ekonomicky kosí,“ řekl Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter