Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavský Dům kultury po delší odmlce opět ožije tancem

/
/
/
317 Zobrazení



Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Erko Jihlava (dále jen NZDM) při Oblastní charitě Jihlava pořádá ve čtvrtek 13. října od 15.00 v DKO Jihlava po dvouroční pauze 13. ročník taneční soutěže Amen Khelas – Všichni tančí 2022.

„Tradičně nazvaná taneční soutěž Amen Khelas se rozšířila o český překlad hlavně z důvodu podpory všech mezilidských vztahů, vzájemného pochopení a spolupráci napříč národnostmi, a to především prostřednictvím tance. Vystoupí zde děti a mládež ze sociálně znevýhodněného prostředí s romskými, ale i moderními tanci,“ dodává Irena Miklóšová, koordinátorka soutěže.

Účast přislíbilo kromě pořádajícího NZDM ERKA Jihlava dalších deset zařízení, které se věnují dětem a mládeži nejen v regionu Vysočina: NZDM ESKO Žďár nad Sázavou, NZDM Drom Brno, Spolek Loly Ruža Luže u Chrudimi, Komunitní centrum Kamas Lačo Dživipen Brno, NDZM Centrum 5KA Rychnov nad Kněžnou, Armáda Spásy – NDCM Dživipen Brno, NZDM Ambrela Třebíč, Výchovný ústav ZŠ, SŠ a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, NZDM Maják Luka nad Jihlavou, Spolek AV-Amari Vysočina.
„Soutěž bude probíhat tři hodiny, které budou zaplněny vystoupením tanečních skupin. Dělá nám radost, že i po delší odmlce mají klienti služeb zájem o účast na taneční soutěži, která se stala pro naše zařízení tradicí. Pro děti a mladé je to dobrý prostředek k motivaci, aby ukázali svůj talent a kreativitu,“ doplňuje Irena Miklóšová.
Do poroty soutěže usednou ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová, člen Rady města Jihlavy pro oblast školství, kultury a tělovýchovy a pro oblast sociálních věcí Daniel Škarka, za oddělení Náhradní rodinné péče Dana Živnůstková, trenérka z tanečního spolku Hotch Potch Veronika Bílková a Michal Čapek, bývalý účastník a výherce taneční soutěže Amen Khelas.
Závěrem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude vystoupení taneční soutěže Street Busters Jihlava.


Projekt podpořil Kraj Vysočina z programu Bavíme se na Vysočině 2022. Akce je přístupná široké veřejnosti.

  • Facebook
  • Twitter