Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská skupina Oči zahrála v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1165 Zobrazení



Změna programu hudebního projektu Golden Eye pomohla vystoupení skupině Oči v klubu Oko v Havlíčkově Brodě. Flamengo Reunion Session (FRS) měl původně hrát v pátek 14. října, ale kvůli nemoci se koncert přesunul na čtvrtek 17. listopadu. 

Původní support FRS, kapela Sorry! zahrála v původním termínu koncert. Na nový termín support nebyl. „V minulém týdnu mne oslovila manažerka kapely Oči, že by si rádi zahráli na některém z koncertů, které pořádám. Ačkoliv jsem kapelu naživo nikdy neslyšel, měl jsem na ni dobré doporučení od pár lidí… Oči bezprostředně a vstřícně zareagovaly na nabídku vystoupit ve čtvrtek 17. listopadu po kapele FRS… a bylo to. Byl jsem příjemně překvapen. Hraje jim to fakt dobře a mají kvalitní autorskou tvorbu. Nehledě na to, že Oči v Oku zní taky dobře,” uvedl Petr Kletečka, pořadatel hudebního projektu Golden Eye.
Pro některé hudební fanoušky je kapela Oči asi neznámá, a proto následuje seznámení. Šestičlenná kapela Oči vznikla na jaře 2017. Své debutové album s titulem Víš proč pokřtila jihlavská kapela Oči při Vánočním koncertu 13. prosince 2019 na Malé scéně DKO Jihlava. „Album obsahuje jedenáct skladeb a vznikalo v průběhu dvou let v nahrácím studiu Benas na Seči. Důležitou složkou jsou české texty Víti Schreka a Tomáše Ďáska, kteří se zároveň stali kmotry celého díla,“ řekl Miroslav Palda Paleček, frontman kapely Oči.

Víťa Schrek hraje a zpíva ve skupině Třetí třetina a do podvědomí nejen hudebních posluchačů se dostal 18. listopadu 2020, když byl zvolen hejtmanem Kraje Vysočina. Od listopadu 2021 je manažérkou skupiny Oči Solničková Ruth Denčevová, která popsala obsazení: „Pavel Gloza je ze Seče, Milan Polraich – muzikant už od malička a v Jihlavě vede známý obchod s hudebninami na Benešce, Honza Molák – působí v kapele Třetí třetina s našim panem hejtmanem, Mirek Paleček – působí v kapele XIII. století, Míla Sládek – hraje v kapele Komunál a má hudební nahrávací studio na Seči. Kateřina Kameníková – donedávna působila v XIII. století.”
Informace o skupině Oči lze získat na webu: www.oci-music.cz. Poslouchat jejich hudbu na různých odkazech YouTube – skladby: Uklízečka, Okamžik, Kdekdo to říká, Klam, Miss Universe, Proč a Stůj.

Na Bandzone.cz – je celé album Víš proč

Záznam koncertu ze čtvrtka 18. února 2021

Po skončení koncertu skupiny Flamengo Reunion Session a technické přestávce byla after party s jihlavskou skupinou Oči. Mnoho lidí nevydrželo čekat, protože pátek 18. listopadu byl pracovním dnem. Kdo vydržel, tak nelitoval a poslechl si autorské skladby v češtině vydané na albu Víš proč.

  • Facebook
  • Twitter