Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská nemocnice se purpurově rozsvítí

/
/
/
254 Zobrazení



Symbolické rozsvícení purpurovou barvou proběhne v Nemocnici Jihlava nejenom na novorozenecké JIP ve čtvrtek 16. listopadu. Barevným světlem podpoří péči o nezralé novorozence. Ročně je jich z 1300 narozených dětí v jihlavské nemocnici zhruba 300. S péčí o ně pomáhá na novorozenecké JIP také organizace Nedoklubko, které šíření světla podporuje.

„Rádi bychom podpořili osvětu o tom, že pečujeme o nezralé novorozence. Miminka, která se narodila dříve, než měla, která by bez péče lékařů a sestřiček nepřežila. Rodiče jsou mnohdy v situaci, že se bojí o život svého dítěte, my také tímto chceme dát vědět, že u nás jsou v těch nejlepších rukách,“ říká dětská lékařka Bohdana Čarková.

S péčí o nezralé novorozence pomáhá organizace Nedoklubko. Kromě drobných dárků pro rodiče se díky ní pořídila třeba také ohřívačka dětského mléka na novorozeneckou JIP: „My jsme si ji museli vyběhat,“ popisuje s úsměvem neonatoložka Eva Škorpíková akci Běh a procházka pro miminka do dlaně. Ten proběhl letos v květnu a dobrovolné startovné přispělo právě na nákup přístroje, který pomáhá na novorozenecké JIP s péčí o ty nejmenší pacienty. S koupí opět pomohlo Nedoklubko.

Purpurové světlo se rozsvítí nejenom na novorozenecké JIP v jihlavské nemocnici, ale třeba i na Eifellově věži v Paříži a na dalších světových monumentech. Po setmění se rozsvítí také jihlavský morový sloup. Ve čtvrtek 16. listopadu si světlem připomenou v jihlavské nemocnici, že díky neonatologům a moderním přístrojům se daří péče o miminka, která mají při narození takovou váhu a rozměr, že se vejdou téměř do dlaní.

  • Facebook
  • Twitter