Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava chystá veřejnou debatu o dopravě v centru města

/
/
/
522 Zobrazení



V Jihlavě plánují veřejnou debatu o dopravě v centru Jihlavy, uskuteční se v pondělí 27. února od 18.00 v gotickém sále jihlavské radnice. Představitelé města chtějí s veřejností diskutovat o novém systému parkování i o dodržování pravidel v pěší zóně.

Jedním z témat, o kterých chtějí představitelé Jihlavy s příchozími diskutovat, bude pěší zóna. Vedení města chce, aby sloužila ke svému hlavnímu účelu, tedy především k pohybu chodců. Současně hledá způsob, jak nejlépe zabezpečit dopravní obsluhu místním obyvatelům a podnikatelům. „Chceme více hlídat již zavedená omezení vjezdu aut a hodláme zamezit řidičům, aby si přes zónu pouze zkracovali cestu do Hradební a Žižkovy ulici nebo objížděli náměstí,“ vysvětlil radní David Beke.

Jihlavští strážníci se proto více zaměřují na dodržování dopravního režimu vjezdu do pěší zóny. Zjistili, že až polovina všech aut tam vjíždí neoprávněně. „Jakmile se po sedmnácté hodině otevřou vjezdy, objevují se v Benešově a Palackého ulici fronty aut. Čtvrtina řidičů se přiznala strážníkům, že si jen zkracuje cestu, a další čtvrtina je pravděpodobně dobře vybavena tím, jaké vysvětlení má před policisty použít,“ popsal situaci David Beke.

Další téma veřejné debaty se bude týkat nového systému parkování. V současných parkovací zónách v centru a jeho okolí se na jaře upraví pravidla, rozšíří se plocha parkovacích zón i počet míst pro rezidenty i abonenty. Ti budou moci nově požádat o vydání parkovacího oprávnění online a také získají volné hodiny pro své návštěvy. Nová pravidla pro parkování pak čekají také návštěvníky centra města.

Zájemci se mohou zúčastnit i online na YouTube kanálu města Jihlavy, případně na webu jitsi.jihlava-city.cz/debata.

  • Facebook
  • Twitter