Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ježíškova vnoučata se radovala díky elektromobilu

/
/
/
367 Zobrazení



Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016 na dvorku Českého rozhlasu v Jihlavě. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Myšlenka pomoci se rozšířila v Českém rozhlase a díky němu bylo možné plnit stovky až tisíce snů opuštěných seniorů od knih přes předplatné časopisů, uzeniny a boty až po zážitková přání, jako návštěva zoo po čtyřiceti letech či návštěva divadla.
Také Jaderná elektrárna Dukovany mohla pomoci splnit jeden sen a to konkrétně přání pana Josefa z Domova bez zámku v Náměšti. Výlet elektromobilem do nedalekého zámku ve Valči v sobotu 16. prosince přinesl kromě elektrojízdy i několik drobných dárků a příjemné posezení při kávě. „Výlet s panem Josefem byl opravdovým zážitkem. Z jeho vyprávění o komplikovaném dětství a životě v náhradní rodině mi sice bylo trošku smutno, ale i přes životní trampoty zůstal pan Josef optimistickým člověkem, který žije v důstojných podmínkách domácnosti v Jaroměřicích a zajímá se o dění kolem sebe, ke kterému aktivně přispívá,“ říká Soňa Janderková, která výlet zprostředkovala a o zápůjčku elektromobilu elektrárnu požádala.

Do Vánoc ještě zbývá pár dnů, a proto je ještě stále možné přání seniorů rezervovat. Stát se Ježíškovým vnoučetem je snadné díky přehledné tabulce. Stačí si vybrat domov ve svém okolí, vybrat zda chcete zakoupit dárek hmotný či darovat zážitek.

  • Facebook
  • Twitter