Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jaro v Dukovanech zahájily velikonoční trhy

/
/
/
759 Zobrazení



Velikonoce jsou za dveřmi, proto si už tradičně mohli dukovanští energetici pořídit v elektrárně ručně vyráběné ozdoby, oblíbené pamlsky nebo textilní výrobky se svátečními motivy a pomoci tak dobré věci. Ve čtvrtek 22. března se v elektrárně Dukovany zúčastnilo trhů šest chráněných dílen, které prodaly výrobky celkem za 28 549 korun.

Letošních velikonočních trhů se v dukovanské elektrárně zúčastnilo šest chráněných dílen, což svědčí o tom, že jejich zájem o místo na trzích v ČEZ rok od roku stoupá. Byli to Diakonie ČCE – středisko v Myslibořicích, Vrátka z. s., Denní rehabilitační stacionář Třebíč, Denní centrum Barevný svět, , Stacionář Úsměv Třebíč, Domov u lesa Tavíkovice. Mezi zaměstnanci a dodavateli, kteří aktuálně pracují na odstávce 2. bloku, byl největší zájem o pomlázky, velikonoční perníčky nebo mazance. Dílny ale nabízely i textilní, keramické a dřevěné výrobky, bylinky nebo svíčky, nechyběly květináče se zeleným osením a samozřejmě pomlázky a kraslice v mnoha provedeních. Vybrat si mohl každý, kdo měl zájem dílny podpořit. Tržby se vyšplhaly na krásných 28 549 korun. Tradice velikonočních trhů v jaderné elektrárně byla založena v roce 2012, vánoční trhy dokonce již v roce 2011.

„Moc rádi do elektrárny pravidelně jezdíme, jedná se o příjemnou a užitečnou prezentaci originálních výrobků našich klientů,“ říká Petra Jílková za Denní centrum Barevný svět. „Tržba téměř sedm tisíc korun poslouží k nákupu materiálu na další tvoření a aktivizaci našich klientů,“ dodává Petra Jílková.

  • Facebook
  • Twitter