Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jak správně vybrat pánský kabát a vypadat v něm trendy?

/
/
/
1226 Zobrazení



Vybrat si skvěle padnoucí kabát není jen tak! Aby vám perfektně seděl a vypadal tak, jak skutečně má, je potřeba zohlednit různá hlediska. Podívejte se, která to jsou.

Jaký máte typ postavy?

Váš typ postavy je pro výběr správného kabátu naprosto klíčový. Pouze pánský kabát, který vám skvěle sedí, má správnou délku a dobře zvolený střih může vypadat trendy. Jen v takovém kabátě se budete cítit dobře a bude skutečně sloužit svému účelu – tedy ochrání vás před nepříznivým počasím a navíc v něm uděláte parádu. 

Jste vysocí a štíhlí? Pak máte při výběru kabátu prakticky vyhráno. Dovolit si totiž můžete prakticky cokoli. Kabát do pasu, v prodloužené délce, ale klidně i ten, který vám bude sahat pod kolena. Ve vašem případě se hodně soustřeďte na to, aby vám dobře seděl v oblasti ramen a nebyl vám zbytečně volný. Slušet vám bude zapínání jednořadé i dvouřadé. 

Jste menšího vzrůstu a štíhlí? Pak zapomeňte na prodloužené délky a dvouřadé zapínání, které vám centimetry ještě ubere. Upřete svou pozornost na krátké kabáty, které vám budou sahat maximálně do poloviny hýždí. Ty udělají vaší menší výšce vyloženě dobře. Podívejte se také na nabídku kabátů s lehce projmutým střihem, vykouzlí vám pár centimetrů navíc. 

Potřebujete zakrýt nějaké to kilo navíc? Vyhněte se projmutým variantám a kabátům s pásky, které na problematické varianty upozorňují. Zvolte si univerzální střih a dál se rozhodujte podle své výšky. Pokud jste zároveň vysocí, nějaké to kilo můžete schovat v delší variantě. Pokud vám ale centimetry chybí, vybírejte mezi krátkými kabáty, ve kterých se „neutopíte“. 

Před koupí vašeho kabátového parťáka se nezapomeňte perfektně přeměřit a velmi pečlivě své míry porovnávejte s tabulkou velikostí výrobce. Není nic horšího, než kabát, který nepadne!

Pánský kabát

Vyberte správný styl, materiál a barvu

Styl vašeho kabátu podřizujte tomu, kam se ho chystáte nosit. Bude vám sloužit primárně jako doprovod do zaměstnání? Volte ho podle vašeho pracovního dress code. Vybíráte si kabát na oficiální společenské akce? Pak snesete víc formální styl. Chcete kabát do města? Sáhněte po něčem méně formálním. Ke kabátu samozřejmě nezapomeňte sladit i celý váš outfit. Doplňte ho třeba o skvělé kousky ze sekce pánská móda na Modivo.cz. 

Stejnou pozornost jako stylu věnujte také materiálu, ze kterého bude váš kabát vyrobený. Úplně nejlepší jsou samozřejmě přírodní materiály. V těch se budete cítit skvěle v každé denní či noční době, v každém počasí. Nezapomínejte, že primárním účelem kabátu je, aby vás chránil! Velké oblibě se těší zejména vlněné kabáty, ve kterých vám bude na podzim a v zimě krásně teploučko!

Ve svém šatníku mějte kabáty alespoň dva. První ať je formálnější a pro tyto účely určený. Vybírejte ho tedy v tzv. základních barvách. Mezi ty se řadí černá, světlá a tmavá šedivá nebo třeba tmavě modrá barva. Takový kabát se vám ve skříni nikdy neztratí a pokud ho navíc pořídíte v univerzálním stylu, můžete po něm sáhnout i za několik let, ale stále bude vypadat trendy. 

U druhého kabátu pak můžete popustit uzdu své fantazii a vyhrát si s barvou. Letos jsou velmi módní například výrazné odstíny modré, petrolejová, olivová nebo karmínově rudá barva. Pokud jste trendy nadšenci, pak vás možná nákup toho správného kabátu na nadcházející sezónu čeká každý rok, ale to vůbec nevadí. Kvalitní kabát je totiž módní stálice. Ty z předchozích let na vás ve skříni určitě rádi počkají!

  • Facebook
  • Twitter