Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jak si HB Ostrov zítra povede v Polsku?

/
/
/
365 Zobrazení



Čtvrteční úvodní zápas skupiny B otevře program druhé fáze Ligy mistrů ve stolním tenisu 2023/2024. Střetnou se v něm “staří známí“ Bogoria Grodzisk Mazowiecki a HB Ostrov Havlíčkův Brod. Půjde již o šesté měření sil úřadujících šampionů polské Superligy a české Extraligy v rámci evropských klubových soutěží. Dosavadní bilance je mírně nakloněna pro HB Ostrov, který vyhrál tři z pěti utkání…

Zajímavostí je, že HB Ostrov Havlíčkův Brod se s Bogorií potkává přesně po roce opět ve stejné fázi Ligy mistrů. Letos je třetím do party TTC Neu Ulm. Zatímco favorizovaný německý klub, který má na soupisce hned tři hráče z TOP 10 světového žebříčku, má jediný cíl – vyhrát celou Ligu mistrů, HB Ostrov a Bogoria si to opět rozdají o druhé místo ve skupině, které bude znamenat postup do čtvrtfinále Evropského poháru. Vloni byla v tomto souboji úspěšnější Bogoria, jak tomu bude letos?

Hodně napoví již čtvrteční utkání na polské půdě. Oba týmy jsou v dobré formě, Bogoria vede polskou Superligu, HB Ostrov je v průběžné tabulce české Extraligy zatím druhý.

Bogoria Grodzisk Mazowiecki je nejčastějším soupeřem HB Ostrov v evropských pohárech…

Bogorie Grodzisk Mazowiecki má velice kvalitní a výkonnostně vyvážený hráčský kádr. Vycházející hvězdou nejen Bogorie ale celého polského stolního tenisu je teprve sedmnáctiletý Milosz Redzimski. Tento věkem ještě junior se zabydlel v polské reprezentační družině mužů, v klubovém dresu je oporou svého týmu, o čemž nejlépe hovoří jeho nedávné vítězství v polské Superlize nad vicemistrem světa z roku 2021 Švédem Trulsem Moregärdhem (mimo jiné hráče TTC Neu Ulm pro Ligu mistrů!). Tým trenéra Tomasze Redzimského dále tvoří zkušený řecký obranář Panagiotis Gionis, Korejec Jin Takyua, Marek Badowski a Michal Gawlas.

Trenér HB Ostrov Havlíčkův Brod Tomáš Demek spoléhá na spolehlivý čtyřlístek hráčů, který tvoří Pavel Širuček, Tomáš Tregler, David Reitšpies a Tomáš Martinko.

Pohled na soupisky obou týmů:

Bogoria Grodzisk Mazowiecki
Milosz Redzimski (aktuální pozice na WR: 128.), Panagiotis Gionis (WR: 132.), Jin Takyua (WR: 203.), Marek Badowski (WR: 615.), Michal Gawlas (WR: 754.). Trenér: Tomasz REDZIMSKI.

HB Ostrov Havlíčkův Brod
Pavel Širuček (aktuální pozice na WR: 432.), Tomáš Martinko (WR: 357.), Tomáš Tregler (aktuálně není zařazen ve světovém žebříčku), David Reitšpies (WR: 637.). Trenér Tomáš DEMEK.

Poznámka: u českých stolních tenistů je postavení ve světovém žebříčku ovlivněno malým počtem startů na turnajích okruhu ITTF či WTT…

Utkání Bogoria Grodzisk Mazowiecki – HB Ostrov Havlíčkův Brod můžete ve čtvrtek 19. října sledovat živě v přímém přenosu televize ETTU.tv – odkaz zde: https://www.ettu.tv/en-int/livestream/ks-dartom-bogoria-grodzisk-mazowiecki-hb-ostrov-zs/1652725

Další program zápasů ve skupině B:

Čtvrtek 16. listopadu v 18:00 hodin (KD Ostrov)
HB Ostrov – TTC Neu Ulm
Neděle 19. listopadu v 18:00 hodin
TTC Neu Ulm – HB Ostrov
Středa 22. listopadu v 17:00 hodin
Bogoria Grodzisk Mazowiecki – TTC Neu Ulm
Pátek 1. prosince v 18:00 hodin (Birell Aréna)
HB Ostrov – Bogoria Grodzisk Mazowiecki.

Kompletní informace o Lize mistrů ve stolním tenisu najdete – ZDE: https://www.ettu.org/en/events/european-champions-league-men/draws-participants/

  • Facebook
  • Twitter