Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Historické kalendáře v Jihlavě

/
/
/
838 Zobrazení



Vánoční výstavu z ateliérů a dílen regionálních autorů Milé drobnosti a Historické kalendáře ze sbírky Muzea Vysočiny Jihlava si mohou zájemci prohlédnout od čtvrtku 29. listopadu.
K letošnímu adventu a vánočnímu období připravilo jihlavské muzeum netradiční výstavu. „Představí několik autorů, většinou z regionu, kteří se zabývají výrobou tradičních i netradičních, zcela jistě ale vždy milých a krásných drobností. Tradičně i překvapivě zpracované sklo, keramika, hedvábí či perník možná vzbudí i přání něco pro sebe nebo ještě na poslední chvíli pro někoho blízkého získat. Tuto možnost poskytnou kontaktní informace zúčastněných autorů,“ popsala Sylva Pospíchalová z Muzea Vysočiny Jihlava.

Součástí vánoční výstavy je i samostatná prezentace historických sbírek, tentokrát jsou to tematicky k období kominické kalendáře. „Návštěvníci si kromě hezkého zážitku a inspirace mohou odnést i nezvyklé záběry – mohou si kohokoli vyfotografovat jako kominíka nebo anděla. Třeba i tato maličkost se může stát ještě na poslední chvíli drobným dárkem pro někoho z rodiny nebo přátel. Vždyť blízkost a lásku nedokazují jen drahé dary. Světýlka radosti rozsvěcují hlavně s láskou vyrobené, vybírané a darované drobnosti,“ uzavřela Sylva Pospíchalová. Vernisáž se koná ve čtvrtek od 17.00.

  • Facebook
  • Twitter