Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkův Brod věnuje na pomoc jižní Moravě milion korun

/
/
/
610 Zobrazení



Rychlou pomoc schválili v pátek 25. června, jen několik hodin po oznámení následků tornáda na jižní Moravě, zastupitelé Havlíčkova Brodu. V polovině týdne převzali zástupci radnice ocenění v soutěži Historické město roku 2020, pár desítek hodin na to celou cenu věnují obyvatelům jihomoravských obcí.

„Dohodli se na tom všichni zastupitelé v souvislosti s živelnou pohromou, která postihla několik obcí jižní Moravy. Jedná se o částku ve stejné výši, jakou Havlíčkův Brod získal tento týden za vítězství v soutěži o Historické město roku 2020,“ potvrdil starosta Havlíčkov Brodu Jan Tecl, který informaci zveřejnil na sociálních sítích krátce po schválení.

Lidí na pomoc jižní Moravě přispívají v nebývalé míře. Vpodvečer například Nadace Via hlásila, že sbírka vynesla necelých 24 hodin od svého založení už více než sto milionů korun. „Sbírku na podporu obcí poničených tornádem spustila Nadace Via ve čtvrtek večer ihned po katastrofě. Dosud na ni přispělo přes 88 tisíc dárců. Část výtěžku uvolní Nadace Via na okamžitou pomoc zasaženým obcím, rozdělení zbývajících prostředků proběhne v koordinaci s dalšími neziskovými organizacemi a nadacemi,“ doplnila Hana Sedláková z Nadace Via.

Kraj Vysočina plánuje poslat na ji Moravy deset milionů, rozhodnout by o tom měli zastupitelé na nejbližším jednání během léta.

  • Facebook
  • Twitter