Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští kriminalisté objasnili sérii krádeží v Brodě

/
/
/
531 Zobrazení



Kriminalisté v Havlíčkově Brodě dopadli muže, který má na svědomí více než desítku krádeží ve městě. Od poloviny února napáchal škodu téměř osmdesát tisíc korun. Několikanásobně trestaného recidivistu kriminalisté zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání.

„K jednomu z prvních případů, které jsou třicetiletému muži ze Žďárska kladeny za vinu, došlo v polovině letošního února v jednom z havlíčkobrodských kulturních zařízení. Pachatel využil příležitosti a odcizil z odložené kabelky peněženku s finanční hotovostí. Nestřežených okamžiků pak využil ještě několikrát jak v prodejnách, kulturních či sportovních zařízeních, kde se zaměřil na odložené batohy, tašky a kabelky. Trestné činnosti se dopouštěl nejen na Havlíčkobrodsku, ale také na Pelhřimovsku.
Ze sportovního zařízení odcizil dámskou peněženku s doklady a finanční hotovostí, a dále vnikl do objektu podniku, kde odcizil finanční hotovost. V některých případech muž využil řádně nezajištěných domů, kam vnikl a odcizil mimo jiné peněženky, notebook, mobilní telefon nebo hodinky. Muž je dále obviněný z toho, že v podniku v Havlíčkově Brodě rozbil pěstí výherní automat, čímž majiteli způsobil škodu kolem třiceti tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
V rámci prověřování jednotlivých případů policisté zjistili, že je zde spojitost, kterou je osoba stejného pachatele. Kriminalisté muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání.

„Třicetiletý muž byl obviněn ze zločinu krádeže a přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ dodala Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl už v minulosti opakovaně soudně trestán v souvislosti s různorodou trestnou činností. Naposledy mu byl v únoru roku 2017 uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, ze kterého se na svobodu vrátil v říjnu loňského roku. „Za uvedenou trestnou činnost muži hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Hana Adámková.

  • Facebook
  • Twitter