Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodské muzeum přiblíží život spolků v minulosti

/
/
/
316 Zobrazení



Výstavu Spolek základ života. Historie německobrodských spolků na přelomu 19. a 20. století pořádá od čtvrtka 5. října Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Návštěvníky seznámí s počátky spolkového hnutí v Čechách, které je bytostně spjato s rozvojem občanské společnosti, demokratických hodnot a národního uvědomění.

Množství spolků ke konci 19. století napovídá o velké angažovanosti brodských občanů, kteří svým entuziasmem poháněli rozvoj města vpřed. Na výstavě je zastoupen Sokol, velocipedisté, Jasoň, Budoucnost, divadelníci, dámské spolky, hasiči a další. Některé ze spolků působí v našem městě dodnes, za což jim patří velký dík. Pojďme si společně připomenout, jak významná je spolková činnost vyrůstající z nezištnosti a dobré vůle našich občanů.

Vernisáž začíná ve čtvrtek v 17.00, před vernisáží zahraje dechová hudba pod vedením Zbyňka Paličky

Vstupné: Díky podpoře Ministerstva kultury ČR platí na výstavu zvýhodněné vstupné: dospělí i děti 30 Kč.

Doprovodný program nabídne v sobotu 14. října komentovanou procházku nazvanou Odkaz brodských spolků po místech občanského života 19. století s historikem Michalem Kampem, sraz zájemců v 9.30 před muzeem.

  • Facebook
  • Twitter