Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodská radnice nabízí k pronájmu byty v Domě dostupného bydlení, žadatelé musí splňovat určité podmínky

/
/
/
1194 Zobrazení



Radnice v Havlíčkově Brodě vypsala veřejnou soutěž o nejvhodnější nabídku na pronájem sociálních bytů v Domě dostupného bydlení v Havlíčkově ulici, do kterého se první nájemníci nastěhovali loni v prosinci. Nájemci ale musí splňovat přesné podmínky.

Jde o byty o velikosti 1+KK (34 m²) a 2+KK (38 m²). Ke každé bytové jednotce náleží terasa. Každý byt je vybaven kuchyňskou linkou s digestoří, varnou deskou, troubou, myčkou na nádobí a lednicí. V koupelně je sprchový kout, závěsný WC, umyvadlo a připravené napájení pro pračku. Celý objekt je bezbariérový a vybavený výtahem.

Podmínky nájmu sociálních bytů
Měsíční nájemné v režimu sociálního bydlení je stanoveno podle nařízení vlády na 73,97 Kč/m². Po budoucích nájemnících nebude město požadovat před uzavřením smlouvy složení peněžité jistoty. Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu půl roku s možností dalšího prodloužení, přičemž maximální doba nájmu činí dva roky. Opětovně lze nájemní smlouvu uzavřít až po posouzení, zda si nájemce nemůže zajistit vyhovující bydlení na trhu.
Na přidělení sociálního bytu není právní nárok. Splnění základních podmínek automaticky nezakládá právo na přidělení bytu. Každý případ je posuzován individuálně, zejména s ohledem na sociální potřebnost žadatele.

Základní podmínky pro přidělení sociálního bytu

  • Nabídku na pronájem může podat fyzická osoba starší 18 let, která je občanem České republiky a je spjata s Havlíčkovým Brodem (uspokojování bytových potřeb, zaměstnání, povinná školní docházka dětí apod.).
  • Nemá vůči městu dluh či pohledávku neuhrazenou v termínu splatnosti.
  • Není vlastníkem ani spoluvlastníkem žádného nemovitého majetku určeného k bydlení.

    Podání nabídky
    Uchazeč o byt podává svou nabídku vyplněním Žádosti o přidělení sociálního bytu v Domě dostupného bydlení. Formulář je možné získat na ekonomickém odboru, úseku pronájmu a prodejů, nebo si ho stáhnout z webových stránek města.

    Více informací získají zájemci na Ekonomickém odboru Městského úřadu v Havlíčkově Brodě na úseku pronájmu a prodeje prostřednictvím telefonního čísla: 569/ 497 177.

  • Facebook
  • Twitter