Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodská nemocnice uzavřela očkovací centrum, lidé už neměli zájem

/
/
/
566 Zobrazení



Kvůli nezájmu pacientů zrušila Nemocnice Havlíčkův Brod v březnu odběrové místo – testování na covid-19 a od 1. dubna ruší i očkovací centrum. Testování převzalo Oddělení společných laboratoří. Pacienti přicházejí už s výtěry od praktického lékaře a nemocniční laboratoř je vyhodnotí.

Oddělení také umožňuje testování pro samoplátce. O očkování už nebyl žádný zájem, a tak i očkovací centrum ukončuje svůj provoz. Obracet se mohou pacienti na své praktické lékaře.

Nemocnice Havlíčkův Brod provozovala odběrové místo na hlavním parkovišti v Rozkošské ulici od pondělí 23. března 2020, tedy tři roky. Například v roce 2022 bylo provedeno 13 592 odběrů na PCR a 282 Ag odběrů na covid-19. Vzhledem k příznivé epidemiologické situaci a omezenému zájmu ze strany praktických lékařů a veřejnosti byla provozní doba odběrového stanu omezena v červnu 2022 na tři dny a od září na dva pracovní dny v týdnu. Na podzim byl zrušen červený průjezdný stan pro klienty, kterým byl výtěr prováděn přímo z pohodlí jejich auta. Byla tak znovu uvolněna parkovací místa pro pacienty a zaměstnance nemocnice. Pro odběry na covid-19 zůstala na parkovišti modrá pracovní buňka, jejíž provoz nadále zajišťovaly odběrové sestry havlíčkobrodské nemocnice.
Očkovací centrum v budově onkologie začalo fungovat v březnu 2021. V daný rok bylo aplikováno 96 tisíc vakcín. Za celý rok 2022 zdravotníci v Brodě podali celkem 10 947 vakcín. Aktuálně o očkování už není žádný zájem.

  • Facebook
  • Twitter