Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havíři chystají největší pouť v novodobé historii Jihlavy

/
/
/
1350 Zobrazení



V neděli 21. června vyrazí z centra Jihlavy tradiční průvod krojovaných jihlavských havířů ke Kostelu svatého Jana Křtitele. Poutí, mší a celodenním programem plným divadel, koncertů a tance si tu připomenou svátek Jana Křtitele, patrona města Jihlavy.

Poté, co vloni oslavili stříbrnou historii města velkolepým Havířením, letos havíři chystají bohatší program než kdy dřív. „Po průvodu havířů a mši svaté ožije okolí kostelíku díky sedmi kapelám, čtyřem divadlům a dvěma folklorním souborům,“ vypočítává Milan Kolář ze spolku jihlavských havířů a dodává: „Návštěvníci se mohou těšit také na trh s rukodělnými předměty, výtvarné dílny, tradiční vaření na ohni nebo na výstavu velkoplošných fotografií z posledních ročníků průvodu.“

Tak jako každý rok i letos vyrazí průvod jihlavských havířů na pouť ke Kostelu svatého Jana Křtitele z ulice Křížová. Průvod vyjde v neděli 21. června v 9 hodin a po slavnostní mši, která se odehraje v 9:30, odstartuje program pro celou rodinu, který je navíc pro všechny zdarma.
Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení a pohádky divadel T.E.J.P., Krtek, Teátr Víti Marčíka, nebo představení slovenského mima Miro Kasprzyka. Divadla se budou střídat s muzikou swingového Bee Bandu, bluegrassových Pražců nebo středověkých Krless. Vystoupí také divoká worldmusic Bra Agas, harmonikář Jiří Hilčer nebo jihlavská Skřípácká muzika. Večírek završí světové hity v podání kapely Spaziergang.

Tradiční součástí havířské poutě u svatého Jána jsou rukodělné dílny, vaření na ohni a degustace všelijakých dobrot napečených a uvařených přáteli Jihlavského havířského průvodu. Novinkou je výstava velkoplošných fotografií, kde bude k vidění třicet nejlepších snímků z posledních pěti ročníků havířského průvodu.

  • Facebook
  • Twitter