Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havárie tří kamionů u Velké Bíteše zastavila provoz na dálnici D1 na Vysočině

/
/
/
239 Zobrazení



Před třetí hodinou odpoledne došlo na 162. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno k nehodě tří kamionů.
Havárie má tragické následky, jeden z řidičů kamionu utrpěl těžké zranění a na místě podlehl.

Podle prvotního šetření řidiči dojížděli kolonu před sebou a došlo ke srážce s kamiony, které už v koloně stály. Hasiči vyprošťovali jednoho řidiče kamionu. Dálnice ve směru na Brno byla uzavřena. Směr na Prahu byl průjezdný v jednom pruhu, ve druhém jsou hasiči.

„Policisté odváděli dopravu na objízdnou trasu pro osobní vozidla, která z D1 sjížděla na exitu 153 na silnici II/602, dál na Velkou Bíteš a na D1 najížděla na 162. kilometru. Kamiony zůstaly na tělese dálnice. Před šestou hodinou se uvolnil jeden jízdní pruh na Brno pro osobní auta,“ popsala situaci Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.


Aktualizace 19:30
Před devatenáctou hodinou začalo vyprošťování, které se dotýká pravého jízdního pruhu a krajnice. „Levým jízdním pruhem se jezdí. Policisté ale musí před místem budit řidiče, kteří stojí a vykonávají přestávku. Zhruba do hodiny by se mohlo podařit v místě nehody obnovit plně provoz. Řidiče budíme v úseku mezi 146. a 162. kilometru,“ doplnila Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter