Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči vyjížděli po bouřkách téměř třistakrát

/
/
/
758 Zobrazení



Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu zasáhly ve čtvrtek večer bouřky doprovázené silným větrem a deštěm. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině už u více než 280 zásahů zejména na Havlíčkobrodsku a Chotěbořsku.

„Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. V několika případech hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů domů. V území Havlíčkova Brodu se jednalo o 80 zásahů, při kterých bylo nasazeno 90 kusů mobilní požární techniky. V území Chotěboře evidujeme 48 zásahů a nasazení 58 kusů techniky,“ uvedla tisková mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

V Havlíčkově Brodě i v Chotěboři se už v nočních hodinách sešli členové bezpečnostních rad obcí a okamžitě začali vyhodnocovat a řešit vzniklou situaci. „Zatímco v Chotěboři a okolí už pomalu hasiči dokončují likvidační práce, v Havlíčkově Brodě jsou v plném nasazení. Za pomoci motorových pil stále ještě odstraňují stromy a větve, které padly nejenom na komunikace, ale také na zaparkovaná vozidla a objekty. Hasiči odklízeli popadané stromy například v ulicích Wolkerova, Dobrovského, Masarykova nebo Lipnická. Silný vítr  poškodil střechy hned několika domů na Sídlišti Pražská, ale také například v ulicích Zahradnického, Reynkova, Nuselská nebo Břevnická a na Vysočanech. Na pomoc na tato místa vyjeli hasiči s výškovou technikou,“ doplňuje Musilová.

„Před desátou hodinou večer evakuovali hasiči ze skautského tábora v Libici nad Doubravou 40 dětí do budovy místní školy. Všechny děti jsou v pořádku a bez zranění,“ potvrdila Musilová.

V Křelovicích na Pelhřimovsku budou hasiči z důvodů vzestupu a možného rozlití řeky evakuovat dětský tábor. „Jedná se o 37 dětí a 22 dospělých osob,“ upřesnila Musilová s tím, že děti hasiči přesunuli do tělocvičny ZŠ Červená Řečice.

  • Facebook
  • Twitter