Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Felix Slováček se saxofonem a klarinetem ve Velkém Meziříčí

/
/
/
2163 Zobrazení



V úterý 3. prosince vystoupí od 19.00 v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí saxofonista a klarinetista Felix Slováček a klavírista Vjačeslav Grochovský.

Na koncertě kromě virtuózních kusů zazní filmové melodie z Tenkrát na západě, Kmotr, Tři oříšky pro popelku, Tajuplný ostrov a spousta dalšího.

Felix Slováček, hudebník, skladatel a dirigent, vystudoval klarinet na konzervatoři v Kroměříži a posléze na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Po absolutoriu vstoupil do orchestru Karla Vlacha, kde působil v letech 1968-1969. Nejvíce ho ale proslavilo angažmá v orchestru Ladislava Štaidla, doprovázejícího Karla Gotta. Zde začal hrát i na saxofon. Hrou na tento nástroj se zviditelnil nejen u nás, ale i v zahraničí. Štaidl mu totiž jako výraznému instrumentalistovi dával prostor k sólovým výstupům během Gottových koncertů. Od 70. let Felix Slováček vydával vlastní sólová alba a vystupoval i v jiných hudebních tělesech. V roce 1983 se stal dirigentem Tanečního a jazzového orchestru Československého rozhlasu. Orchestr se přejmenoval na Big Band Felixe Slováčka. Felix Slováček je jeho ředitelem, dirigentem i sólovým interpretem. Felix Slováček obdržel v roce 2013 od prezidenta republiky medaili Za zásluhy.

Vstupné v předprodeji: 200/150 Kč (děti, studenti, senioři), na místě: 250/200 Kč.

  • Facebook
  • Twitter