Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě výstavy zahájí v Třebíči

/
/
/
833 Zobrazení



Galerie Malovaný dům hostí od pondělí 25. května výstavu třebíčského fotografa Josefa Březiny. Současně bude také přístupná výstava Evy Černohorské ve Výstavní síni Předzámčí.

Na výstavě Půl století hledání Josefa Březiny budou k vidění fotografie barevné i černobílé, od menších formátů až po velkoformátové tisky 70 x 100 cm.

Od konce května budou mít návštěvníci třebíčského zámeckého areálu možnost zhlédnout ve výstavní síni Předzámčí výstavu abstraktizujících koláží Evy Černohorské.
Eva Černohorská se narodila 7. 11. 1939 v Rohožníku na Slovensku. V roce 1964 absolvovala Pedagogickou fakultu Univerzity J. A. Komenského v Trnavě – obor matematika, výtvarná výchova a rýsování. Celý život působila jako učitelka, postupně na základních školách v Plaveckom Podhradí, Sološnici, Kútoch a Břeclavi. Od roku 1991 až do odchodu do důchodu v roce 2002 vyučovala na gymnáziu Břeclav.
V průběhu let vyzkoušela různé výtvarné techniky malby a voskové batiky. V posledním období se věnuje hlavně koláži a grafice. Hlavními tématy její tvorby jsou motivy květin, postav a zvířat, ale i duchovní témata. Je dlouholetou členkou Sdružení břeclavských výtvarníků a pravidelně se zúčastňuje také výstav Sdružení neprofesionálních výtvarníků moravsko-slovenského pomezí. Žije v Břeclavi.
Výstava potrvá od 25. května do 6. září 2020. Otevřeno denně 10.00 – 17.00.

První a poslední den výstavy, 25. květen a 23. srpen, bude pro návštěvníky bez vstupného.

  • Facebook
  • Twitter