Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě tragické havárie na silnicích Vysočiny

/
/
/
1676 Zobrazení



V neděli 19. června mezi půlnocí a druhou hodinou došlo na silnicích Vysočiny ke dvěma tragickým haváriím. U Štoků zemřel po střetu s autem chodec, u Horní Cerekve mladý cizinec za volantem

Kolem půl jedné ráno se střetlo na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Červeným Křížem poblíž Štoků osobního auto a chodec. „Šestačtyřicetiletý řidič vozu Citroen projížděl po silnici ve směru od Havlíčkova Brodu, po silnici se pohyboval šestačtyřicetiletý chodec, na jehož pohyb řidič nedokázal zareagovat a došlo ke střetu. Chodec utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel. Pro stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva.
Policisté vyloučili dechovou zkoušku požití alkoholu u řidiče, negativní byl i test na návykové látky.
Osobní auto policisté zajistili pro účely trestního řízení,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.
„Kvůli objasnění všech okolností dopravní nehody se obracíme na případné svědky, kteří místem – tedy po silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem – dnes kolem půlnoci až půl jednou nad ránem projížděli a viděli se zde pohybovat chodce, aby se přihlásili na linku 158. Zejména bychom uvítali případné záběry z palubních kamer vozidel, která tudy v danou dobu projížděla,“ vyzývá Dana Čírtková.

Kolem půl druhé v noci havaroval na silnici II/112 dvacetiletý řidič osobního auta Hyundai Santa Fe. „Projížděl po silnici ve směru od Nové Vsi směrem do centra Horní Cerekve. V pravotočivé zatáčce u blízkého lomu nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a zřejmě vlivem vysoké rychlosti dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Poté narazil do kovového svodidla a stromu. Při dopravní nehodě se těžce zranil řidič, cizí státní příslušník, a na místě zraněním nehody podlehl. Škoda na havarovaném voze dosáhla částky 170 000 korun,“ doplnila druhý případ tisková mluvčí. Případ šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov.
„Mladý řidič utrpěl smrtelná zranění po nárazu osobního vozu do stromu. Na místo byly neprodleně vyslány posádky z Pelhřimova a Počátek. Až do příjezdu záchranářů byla prováděna laická resuscitace svědky události. Veškeré oživovací pokusy však byly marné a lékař záchranné služby pouze konstatoval smrt,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter