Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva opilé řidiče vyšetřuje po středě policie na Vysočině

/
/
/
719 Zobrazení



Dva opilé řidiče zastavili ve středu 10. dubna policisté na Vysočině, první řídil auto opilý v Havlíčkově Brodě a navíc v době zákazu řízení, druhý v Počítkách na Žďársku.


Policisté z obvodního oddělení Havlíčkův Brod ve středu vpodvečer krátce před osmnáctou hodinou kontrolovali v Jihlavské ulici v Havlíčkově Brodě řidiče s osobním vozem Peugeot 106, který jel z Kojetína do Havlíčkova Brodu. „Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů a poté také k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – 0,59 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 0,57 promile alkoholu v dechu. Policisté při kontrole jednačtyřicetiletého řidiče zjistili, že usedl za volant v době, kdy má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, a to až do poloviny roku 2020. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a přestupku v dopravě. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení,“ uvedla
Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté ze Žďáru nad Sázavou ve středu 10. dubna krátce po čtrnácté hodině kontrolovali na silnici II/353 v Počítkách nákladní auto Renault, které řídil čtyřiapadesátiletý muž. „Vozidlo projíždělo po silnici ve směru od Vysoké. Dechová zkouška i tady byla pozitivní – 1,79 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 1,71 promile a 1,60 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter