Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Duo Fratelli Bilan koncertují ve Velkém Meziříčí

/
/
/
383 Zobrazení



Koncert Kruhu přátel hudby ve Velké Meziříčí nabídne ve středu 8. března koncert dua Fratelli Bilan, které tvoří harfenistka Adéla Bilanová a vibrafonista Ladislav Bilan, nazvaný Kouzelné zvuky harfy a vibrafonu.

Koncert z cyklu umělců Českého hudebního fondu přinese spojení dvou hudebních nástrojů, které se na koncertních pódiích objevují spíše výjimečně. V podání sourozeneckého dua bude objevování jejich zvuku velkým lákadlem.

Ladislav Bilan už ve 13 letech vykonal úspěšně konkurz do Moravské filharmonie v Olomouci, do které nastoupil v roce 2009 a stal se tak jejím historicky nejmladším členem.
V letech 2009 a 2011 získal ocenění Talent Olomouckého kraje (2009 3. cena, 2011 1. cena), z americké soutěže WCOPA, která probíhá v Los Angeles, si v roce 2011 přivezl dvě první místa v kategoriích melodické bicí a bicí souprava a 2. místo v kategorií snare drum. V roce 2019 úspěšně dokončil působení v Orchestrální akademii České filharmonie. Od roku 2020 je členem Symfonického orchestru Českého rozhlasu (SOČR), v květnu toho roku se představil v rámci online streamu Mladí hudebníci na Pražském jaru – živě z HAMU. Kromě působení v širokém spektru orchestrů se věnuje především komorní a sólové hře. V listopadu 2021 obdržel z rukou prof. Ivana Klánského Cenu Děkana HAMU.

Adéla Bilanová začala na harfu hrát pod vedením své matky Šárky Bilanové, později studovala na Pražské konzervatoři u Lydie Härtelové a Hudební akademii múzických umění v Praze u Jany Bouškové. V sólové i v komorní hře získala několik cen z mezinárodních soutěží. Zúčastnila se několika harfových kurzů a mimo jiné byla vybrána na koncert mladých olomouckých talentů, kde vystoupila sólově.

Koncert začíná v 19.00 v Jupiter klubu.
Vstupné je 180 a 150 Kč.

  • Facebook
  • Twitter