Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Drogový dealer přivážel pervitin do Jihlavy, skončil ve vazbě

/
/
/
542 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté objasnili závažnou drogovou trestnou činnost, když dopadli muže, který do Jihlavy přivážel pervitin k další distribuci. Osudnou se mu v týdnu od 3. července stala cesta z Prahy, ze které si přivezl přibližně třicet gramů pervitinu.

Řidiče na jeho cestě přinutili zastavit policisté zásahové jednotky. Muž čelí obvinění ze spáchání dvou trestných činů, kromě drog ještě řídil auto, i když má uložený zákaz řízení. Stíhán je vazebně a hrozí mu až deset let za mřížemi.

„Zadržení proběhlo v pondělí 3. července. Podezřelý muž přijel autem v odpoledních hodinách do Jihlavy. Kriminalisté nalezli a zajistili pouzdro, které osádka z vozidla před zastavením vyhodila. V pouzdře byl sáček s krystalickou látkou,“ informovala krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Zadrženého muže odvezli kriminalisté na oddělení a skončil v policejní cele. Dechová zkouška u něho byla negativní, testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič odmítl podrobit. Při prohlídce auta další kriminalisté další obal s krystalickou látkou. Drogy budou podrobeny expertíze na speciálním policejním oddělení.

Drogy nedistribuoval poprvé

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže z Jihlavska. „Třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost. Potrestán byl také za drogovou trestnou činnost a trest si odpykal ve věznici, odkud byl podmínečně propuštěn vloni v létě se zkušební dobou až do roku 2027. Dále má od letošního dubna na základě rozhodnutí magistrátu vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do podzimu příštího roku.

Muž je obviněný z toho, že si dojel do Prahy pro pervitin a drogy přivezl do Jihlavy. Pervitin u sebe přechovával za účelem další distribuce. Drogy dovážel do města poměrně často, a to přibližně od jara. Jeho drogovou trestnou činnost ale nyní ukončili jihlavští kriminalisté.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu skončil dealer ve vazbě a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži od dvou do deseti let za mřížemi.

  • Facebook
  • Twitter