Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dramatická honička na Třebíčsku a Jihlavsku, policisté hledají svědky

/
/
/
996 Zobrazení



Policisté na Vysočině se obracejí s výzvou na motoristickou veřejnost v souvislosti s nočním pronásledováním osobního vozu Škoda Felicia zelené barvy, jehož řidič odmítl zastavit v Třebíči na pokyn policejní hlídky, která ho chtěla z kontrolovat krátce po půlnoci na Žerotínově náměstí.

„Řidič na výzvy policistů nereagoval a z místa začal ujíždět po Pražské ulici, a proto ho začali pronásledovat. Řidič pokračoval ve vysoké rychlosti po Pražské ulici a po silnici I/23 přes Červenou Hospodu, Štěměchy do Předína, kde náhle odbočil na Želetavu. Tam se auto pohybovalo zhruba 22 minut po půlnoci. Řidič zde změnil směr jízdy a najel na silnici I/38 směrem na Jihlavu. Na kasárenské křižovatce v protisměru pokračoval v jízdě na silnici I/23 směrem na Markvartice, Starou Říši a Telč.
Před Telčí se ujíždějící auto pokusila zastavit další policejní hlídka, bohužel na pokyny k zastavení řidič opět nereagoval a pokračoval v jízdě po silnici I/23 směrem na Krahulčí, kde po projetí obcí zhruba 44 minut po půlnoci havaroval. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, přesto byli řidič a jeho mladistvý spolujezdec převezeni do zdravotnického zařízení k preventivnímu vyšetření,“ popsala dramatickou honičku Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Konec noční honičky na Třebíčsku a Jihlavsku, archiv Policie ČR

Řidič osobního vozu podle jejích slov ujížděl policistům ve velmi vysoké rychlosti a při jízdě bezprostředně ohrožoval nejen svého spolujedoucího, ale také všechny ostatní účastníky silničního provozu. „Na silnici I/38 před Želetavou dvaadvacet minut po půlnoci a později měl velice riskantně ohrozit řidiče nákladního vozidla, kdy hrozilo nebezpečí čelního střetu. Mělo se jednat o jízdní soupravu složenou z tahače Scania červené barvy a návěsu se šedou plachtou.
V souvislosti s prověřováním okolností celého incidentu se obracíme na řidiče, kteří jeli dnes v noci deset minut po půlnoci až do tři čtvrtě na jednu po uvedené trase a potkali rychle jedoucí osobní vůz Škoda Felicia, které pronásledovalo vozidlo Policie ĆR se zapnutými výstražnými majáky, aby se svým svědectvím kontaktovali linku 158 nebo se obrátili na telefonní číslo: 974 261 321,“ dodala tisková mluvčí.
Policisté by uvítali svědectví i případné záznamy z palubních kamer aut, která ujíždějící vozidlo míjela. „Zejména by pro ně bylo cenné svědectví řidiče nákladního auta, který se s ujíždějícím vozidlem míjel na silnici I/38 mezi Želetavou a kasárenskou křižovatkou a byl tímto řidičem bezprostředně ohrožen,“ uzavřela Dana Čírtková.

Aktualizace: 27. ledna, 15.50

Na základě oznámení v médiích se policistům ozval řidič nákladního vozu. „Policisté zjistili, že vůz Škoda Felicia řídil třiadvacetiletý muž a ve voze s ním cestoval ještě patnáctiletý spolujezdec. U řidiče dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu a testem i drog. Lustrací v příslušných databázích jsme zjistili, že muž nevlastní a nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Vozidlo, které řídil, patřilo jeho matce,“ doplnila ve středu Dana Čírtková.  

  • Facebook
  • Twitter