Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dotazník k budoucnosti města vyplnilo přes 1300 Jihlavanů

/
/
/
503 Zobrazení



Průzkum k budoucnosti Jihlavy skončil. Dotazník, který ovlivní následujících deset let v krajském městě, vyplnilo 1342 lidí. Data z dotazníku mají nyní v rukách sociologové, kteří pracují na závěrečné zprávě.  

„S účastí jsme spokojeni. Všem, kteří dotazníku věnovali svůj čas, velmi děkujeme. Je vidět, že lidem není budoucnost našeho města lhostejná,“ uvedla jihlavská primátorka Karolína Koubová. Zájem o dotazník byl mezi muži i ženami. Ankety se zúčastnilo 693 mužů a 649 žen.
Nejvíce se o dotazník zajímali obyvatelé největšího jihlavského sídliště Březinky, kde ho vyplnilo 150 lidí, na Slunci pak 116 a na Bedřichově 109 obyvatel. Naopak nejmenší účast v průzkumu byla v místních částech. Například ve Vysoké a v Herolticích se ankety zúčastnili pouze tři lidé, v Kosově a Pístově pak sedm.

Sociologové pracují na závěrečné zprávě
Data z dotazníku mají nyní v rukách sociologové, kteří pracují na závěrečné zprávě. K dispozici bude v polovině dubna. „Z dokumentu zjistíme, co podle lidí dělá Jihlavu Jihlavou. Jestli je to hokej, zoologická zahrada nebo třeba památky. Zajímalo nás také, jak se lidé ve městě cítí nebo kde tráví svůj volný čas. Jestli je pro ně Jihlava bezpečná, světová. Zda se tu obyvatelé nudí, nebo je pro ně město spíše živé a kulturní,“ vyjmenovala možnosti primátorka Karolína Koubová.

Dotazník vzešel z téměř tisícovky podnětů, které lidé na začátku roku posílali na magistrát v rámci akce Probereme Jihlavu. Výsledky dotazníku pomohou při tvorbě Strategie rozvoje města Jihlavy na roky 2022 až 2032. Její finální návrh bude schvalovat městské zastupitelstvo příští rok v červnu.

  • Facebook
  • Twitter