Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do Žďáru nad Sázavou zamířila výstava Válka očima ukrajinských ilustrátorů

/
/
/
561 Zobrazení



V prostorách Kina Vysočina ve Žďáře nad Sázavou bude k vidění minivýstava o válce na Ukrajině. Jedná se o výstavu sedmi plakátů, na kterých je k vidění průřez díly šestnácti profesionálních výtvarníků, kteří se zabývají knižní tvorbou.

Výstavu do Žďáru nad Sázavou převezl z Broumova její spoluautor Zdeněk Kozlíček. „Naše skromná výstava ukazuje válku na Ukrajině jiným očima a jiným způsobem. Očima ukrajinských výtvarníků. Já jsem některé výtvarníky sledoval na instagramu. Říkal jsem si, že se jejich věci asi nedostanou ke všem. Proto jsem některé oslovil a díky tomu jsem se dostal ke sdružení Pictoric, což je komunita ilustrátorů, grafiků, a tak vznikla naše minivýstava.“

Podobnou výstavu, ale ve větším rozsahu, otevřelo sdružení Pictoric nedávno třeba v kanadském Vancouveru, v ukrajinském Kyjevě či na pařížském předměstí Puteaux.

Výstava s názvem Na Kyklopa s tužkou bude přístupná v promítacích dnech Kina Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter