Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do Birell Arény míří Bogoria Grodzisk Mazowiecki

/
/
/
333 Zobrazení



Havlíčkův Brod čeká v pátek 1. prosince další sportovní svátek. V Lize mistrů ve stolním tenise vrcholí boje ve druhé fázi této nejprestižnější klubové soutěži v Evropě. Mezi dvanácti nejlepšími týmy opět nechybí HB Ostrov Havlíčkův Brod.

Na český mistrovský celek čeká závěrečné utkání ve skupině B, které definitivně rozhodne o tom, zda bude v evropských pohárových soutěžích pokračovat nebo pro něj cesta pohárovou Evropou v sezoně 2023/2024 skončí.

Soupeřem HB Ostrov bude jeho nejčastější protivník v evropských pohárových soutěžích a devítinásobný polský šampión Bogoria Grodzisk Mazowiecki. Situace ve skupině B zatím není pro HB Ostrov Havlíčkův Brod zrovna příznivá! O první místo usiluje německý gigant TTC Neu Ulm, druhé místo v průběžné tabulce drží Bogoria Grodzisk Mazowiecki a třetí je HB Ostrov. Před havlíčkobrodskými borci tak stojí těžký úkol. Aby se probojovali na druhou příčku, která bude znamenat postup do čtvrtfinále Evropského poháru, musí devítinásobného polského šampióna porazit 3:0 nebo 3:1 s výrazně kladným poměrem setů. První utkání s Bogorií na polské půdě totiž HB Ostrov prohrál 1:3 (sety 5:10)!

Oba páteční soupeři jsou ve výborné formě. Bogoria suverénně vede polskou Superligu o sedm bodů před Polonií Bytom, HB Ostrov po úvodním zaváhání v Ostravě vyhrál sedm zápasů v řadě a vyhoupl se do čela průběžné tabulky české Extraligy! Bogoria navíc minulý týden v Lize mistrů hodně potrápila favorizovaný TTC Neu Ulm, se kterým nakonec po velkém boji prohrála těsně 2:3. Jedno je jisté, stolní tenisty HB Ostrov čeká těžký protivník a diváky v Birell Aréně další skvělé představení!

Trenér Bogorie Tomasz Redzimski v hráčském kádru svého celku dokonale skloubil zkušenost s talentovaným mládím. V Havlíčkově Brodě se ale bude muset obejít bez svého sedmnáctiletého syna Milosze, který je v poslední době ve skvělé formě (viz jeho nedávné vítězství v Lize mistrů nad Dimitrijem Ovtcharovem!). Vycházející hvězda týmu i celého polského stolního tenisu totiž ve stejném termínu startuje na juniorském mistrovství světa v Nové Gorici. I tak je ale hráčský kádr Bogorie nesmírně silný. Tým trenéra Tomasze Redzimského dále tvoří nestárnoucí řecký obranář Panagiotis Gionis, Japonec Jin Takyua, Marek Badowski a Michal Gawlas.

Největší oporou Bogorie je zkušený řecký obranář Panagiotis Gionis

HB Ostrov Havlíčkův Brod v loňské, velmi úspěšné sezoně přidal do klubové vitríny již šestý titul mistrů České republiky. Pro soutěžní ročník 2023/2024 doznal hráčský kádr jednu podstatnou změnu. Havlíčkobrodský celek posílil David REITŠPIES, šestadvacetiletý český reprezentant do HB Ostrov přestoupil z Chebu. Opačným směrem naopak zamířil legendární Dmitrij Prokopcov, který v nové sezóně obléká extraligový dres pokračovatele chebského klubu SKST Chodov. Kromě Davida Reitšpiese bude zkušený trenér Tomáš DEMEK spoléhat na osvědčený trojlístek hráčů, který tvoří Pavel ŠIRUČEK, Tomáš TREGLER, Tomáš MARTINKO.

Oba týmy se v rámci evropských pohárových soutěží střetly již šestkrát a bilance je naprosto vyrovnaná. Třikrát zvítězila Bogoria, třikrát se z vítězství radoval HB Ostrov…

Liga mistrů ve stolním tenise

2. fáze Ligy mistrů – skupina B

Pátek 1. prosince v 18.00
HB Ostrov Havlíčkův Brod – Bogoria Grodzisk Mazowiecki
Birell Aréna – Havlíčkův Brod / Jihlavská 895

Stolní tenisty HB Ostrov čeká klíčové utkání podzimní části sezóny
  • Facebook
  • Twitter