Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den Země ve Velkém Meziříčí – Hlína v rukou člověka

/
/
/
935 Zobrazení



Kolikrát v životě jsme měli ruce umazané od hlíny a rozpačitě se rozhlíželi, kam bychom si je nenápadně otřeli? A jistě máme všichni v paměti slova maminky, když jsme jako nadšené dětičky vyráželi za dobrodružstvím: „A neumaž se!“

Letošní Den Země na Chaloupkách Velké Meziříčí – Ostrůvek vybízel k pravému opaku: „Pojďme, sáhněme si na hlínu, umažme se od ní, modelujme, malujme a plácejme! No prostě se s ní pořádně seznamme a užijme si jí.“
Ale také tento speciální program, který připravili lektoři Chaloupek, nesl lákavý a trošku tajemný název Hlína v rukou člověka. Pozvání ke krásně strávené dopoledne přijalo na osmdesát účastníků, kteří přijeli ze Základní a praktické školy Velké Meziříčí, Stacionáře NESA, Domova bez zámku, Domova pro seniory Velké Meziříčí a Domova s pečovatelskou službou Velké Meziříčí.
Ti všichni se nejen nebáli od hlíny trochu umazat, ale vytvářeli krásné a zajímavé hliněné reliéfy, vydali se pod povrch na lov bezobratlých, kde je nejvíce zaujala larva kovaříka, chvostoskoci a stínky. Ti nejnadšenější se pak vlastníma rukama pustili do výroby žížal z keramické hlíny malby – pochopitelně hlínou.
Šťastní a špinaví – šťastní hodně, špinaví přiměřeně, ale hlavně plni silných zážitků opouštěli Ostrůvek. Krásné počasí a rozkvetlou třešeň zařídil ten nad námi, finančně akci podpořilo Zdravé město Velké Meziříčí a Kraj Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter