Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den zdraví rozezvučí akordeony a klarinety v Novém Městě na Moravě. Děti se na něm naučí první pomoc

/
/
/
323 Zobrazení



Na Světový den dárců krve se ve středu 14. června uskuteční v novoměstské nemocnici program Dne zdraví. V pavilonu chirurgických oborů i na prostranství před ním se představí firmy, školy, spolky i sdružení.

Přehlídka aktivit, ukázek i nabídek vztahujících se ke zdravotnictví, odstartuje úderem deváté hodiny. Členky novoměstské pobočky Českého červeného kříže naučí nejmladší návštěvníky hravou formou, jak poskytnout zraněnému první pomoc. Ošetřovatelky ze Střední odborné školy Nové Město na Moravě změří tlak a pomohou zájemcům vcítit se do role nechodícího pacienta. Společnost MEDIN předvede práci ortopedů. Chybět nebude ani kostlivec Karel.

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina zase umožní prohlídku zásahového vozidla. Na maketě si bude každý moci vyzkoušet samovyšetření prsu. Nutriční poradce poradí, jak vylepšit jídelníček a studentky Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Žďár nad Sázavou nasadí zájemcům brýle simulující stav opilosti nebo vestu, která každému přidá na kilech.

Prezentovat se bude Všeobecná zdravotní pojišťovna i Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, farmaceutické firmy, nemocniční lékárna, Domácí hospic Vysočina i Domov pro seniory Mitrov. Oblastní charita Žďár nad Sázavou nabídne ke koupi výrobky klientů Klubu v 9, novoměstští včelaři zase med a včelí výrobky. A k mání budou i oblíbené milovské perníčky.

Na program je také koncert akordeonistů a klarinetového kvartetu, hudební produkce v podání žáků Základní umělecké školy Jana Štursy doplní Den zdraví v novoměstské nemocnici od 11.30. Konec akce určené pro veřejnost je naplánovaný na hodinu třináctou.

  • Facebook
  • Twitter