Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Debata Proměny Karla Havlíčka Borovského v klubu Oko Havlíčkův Brod

/
/
/
419 Zobrazení



V pátek 10. září od 19.00 se v klubu Oko Havlíčkův Brod koná debata Proměny Karla Havlíčka Borovského neboli netradiční beseda při příležitosti dvoustého výročí od narození rodáka z Borové, novináře, politického myslitele a spisovatele.

Klub Oko Havlíčkův Brod slaví 200 let od narození Karla Havlíčka Borovského. „Celý páteční den bude ve znamení připomínky tohoto novináře, spisovatele a politika. Začínáme dětským divadelním představením Král Lávra, poté bude následovat beseda o Karlu Havlíčkovi Borovském a vše zakončí koncert kapel Post-Hudba a Mutanti hledají východisko,“ uvedl dramaturg Jiří Svoboda
Jaký je Havlíčkův odkaz v dnešní době? Jak by Havlíček komunikoval na sociálních sítích? Proměnilo se jeho vnímání v době? To jsou otázky na které bude páteční debata hledat odpovědi. Pozvání na diskusi přijali: česká spisovatelka, překladatelka a zakladatelka Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě Markéta Hejkalová, český sociolog, spisovatel a esejista, editor internetového deníku Forum 24 Jan Jandourek a ředitel Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod Michal Kamp,“ dodal Jiří Svoboda.
Součástí besedy budou také historické archivní záběry z filmů a dokumentů o Karlovi Havlíčkovi Borovském.
Beseda se koná v rámci oslav pořádaných v Havlíčkově Brodě a okolí a jejím cílem je podívat se na spisovatele a novináře Karla Havlíčka Borovského z trochu jiného než čistě didaktického pohledu. „Podíváme se na originální filmové záběry, zjistíme, jestli nás Karel Havlíček Borovský může inspirovat ještě dnes a uvidíme, jak se v čase proměňují názory na dílo tohoto satirika,“ uzavřel Jiří Svoboda.

  • Facebook
  • Twitter