Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Debata o osudových osmičkách v Havlíčkově Brodě

/
/
/
698 Zobrazení



Okrašlovací spolek Budoucnost pořádá ve čtvrtek 22. listopadu ve spolupráci s Muzeem Vysočiny v Havlíčkově Brodě ke stému výročí vzniku samostatného Československa debatu na téma osudové osmičky v Brodě, aneb velká historie regionálním pohledem.

„Spolu s regionálními historiky zavzpomínáme na některé lokální události a na významné osobnosti z našeho regionu, které byly spojeny s některými významnými osmičkovými výročími naší země. Miloš Tajovský připomene postavu spisovatele Josefa Jahody, který se horlivě angažoval v roce 1918, o čemž ale není veřejnosti témě nic známo. Petr Tvrdý zmíní události roku 1918, 1938 i 1948 v Brodě Německém i Havlíčkově ve vztahu k místním legionářům. Alena Jindrová nám přiblíží osudy dvou dam, spjatých s Havlíčkovým (Německým) Brodem i s rokem 1968 – Gertrudu Sekaninovou Čakrtovou a Boženu Machačovou Dostálovou,“ uvedl Jan Schneider, mluvčí a čestný předseda Okrašlovacího spolku Budoucnost Havlíčkův Brod.
Začátek je od 17.00 v AZ Centru Havlíčkův Brod na Rubešově náměstí 171.

  • Facebook
  • Twitter