Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dary umělců a sportovců z aukce Nadačního fondu pomoci Bernard pomohly potřebným

/
/
/
319 Zobrazení



Osobnosti sportu a kultury věnovaly výjimečné předměty do aukce Nadačního fondu pomoci Bernard. Nové majitele získaly například šperky Lucie Bílé, pádlo Vavřince Hradilka či album kapely Kabát s podpisy všech členů.

„Aukce vynesla bezmála 70 tisíc korun. Získané prostředky využijeme na pomoc osobám, které se ocitly v těžké životní situaci. Velmi si vážíme každého, kdo do aukce věnoval nějaký předmět, tak i toho, kdo se do aukce zapojil, a tím nás podpořil,“ poděkoval za účast ředitel fondu František Ćmok.

Fond vznikl v září 2022, od té doby podpořil dvě desítky osob, v souhrnu dosud poskytl pomoc v hodnotě více než třičtvrtě milionu korun, zajistil také hmotnou podporu, poradenství v oblastech sociálních služeb a práva. Fond pomáhá v Humpolci, kde sídlí Rodinný pivovar Bernard, a v okolním regionu.

Pomohl Jan Žižka, nejvíc se přihazovalo na pivo
Nejvyšší částku vyneslo žezlo z natáčení velkofilmu Jan Žižka věnované režisérem filmu Petrem Jáklem, které se prodalo za 20 tisíc korun. Dražil se například také podepsaný pamětní dres Petra Tona k 800. zápasu odehranému v české hokejové extralize či fotografie sportovní fotografky Markéty Navrátilové, a také třeba archivní lahev Pivní pálenky Bernard z limitované edice roku 2020. Nejvíce „příhozů“ zaznamenalo pivo Bernard na rok zdarma (136 litrů). Aukce probíhala na portálu Aukro.cz.

  • Facebook
  • Twitter