Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další ročník multižánrového festivalu FUNNY FEST, dárek k desátým narozeninám nízkoprahového zařízení Wellmez

/
/
/
657 Zobrazení



Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, působí ve Velkém Meziříčí od roku 2011. Letos v dubnu tedy oslavilo desáté narozeniny. K této příležitosti připravili pracovníci pro své uživatele a veřejnost sedmý ročník multižánrového festivalu FUNNY FEST, který proběhne v pátek 13. srpna na náměstí ve Velkém Meziříčí od 15.00 do 22.00.

Posláním zařízení je poskytovat pomoc a podporu dětem a dospívajícím ve věku od 8 do 26 let, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci (šikana, vrstevnické vztahy, špatný prospěch ve škole..), nebo jsou jí ohroženi.

Hlavním cílem FUNNY FESTU je snížení předsudků společnosti vůči nízkoprahovým zařízením, se kterými se pracovníci služby často setkávají. Smyslem FUNNY FESTU je také poukázat na důležitost trávení volného času dětí a mládeže, protože jeho nesprávné trávení může často vést k rizikovému chování této cílové skupiny (vandalismus, experimentování s návykovými látkami).
Záměrem organizátorů akce je také vytvořit pohodovou a přátelskou atmosféru, se kterou jim pomáhají hlavně dobrovolníci a všichni ti, kteří se na akci podílejí.

Hlavní dominantou festivalu je vystoupení umělců z Velkého Meziříčí a okolí. Těšit se můžete na Tomáše Štefku, Jakuba T. Hladíka, kapely Vzhůru a níž, Eirik a Sqost. Ani letos vás nemine bohatý doprovodný program v podobě tetování třpytkami, malování na obličej, stolní fotbálek, a také si můžete vyzkoušet slalom s brýlemi simulující stav po použití alkoholu nebo marihuany. Jako vzpomínku z akce si můžete odnést fotku z Fotící bedýnky od Matěje Mertla či vyrobenou vlastní festivalovou placku. Novinkou letošního FUNNY FESTU je lanová dráha, kterou zajišťují místní skauti. Festival navštíví oblíbení TikTokeři, kteří mají pro účastníky akce nachystané překvapení.

„Ceníme si ochoty a dobročinnosti všech, kteří se na akci podílejí a vystoupí bez nároku na honorář. Věříme, že díky vystupujícím a všem ostatním si akci užijeme,“ sděluje pracovnice nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, Eva Pospíšilová.

Občerstvení na místě bude zajišťovat Jan Dvořák, který provozuje místní klub Rock Depo a zařízení podporuje několik let. Kávu a dezert si budete moci dát v Kavárně a Bistru Termoska. Na festivalu bude možnost si zakoupit výrobky klientů z denního stacionáře NESA.

„Doufám, že se na festivalu setkáme v co největším počtu a společně si užijeme odpoledne plné dobré hudby a zábavy a oslavíme tak naše kulaté desáté narozeniny. Jsem ráda, že díky sponzorům, dobrovolníkům a všem, co nám s akcí pomáhají, můžeme FUNNY FEST i v této nelehké době uskutečnit. Těšíme se na vás,“ dodává závěrem pracovnice Wellmezu Veronika Melicharová.

  • Facebook
  • Twitter