Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cyklus Nenávidění miláčkové představí v jihlavském muzeu opeřence všeho druhu

/
/
/
144 Zobrazení



Přednáška zooložky Kláry Bezděčkové z cyklu Nenávidění miláčkové se uskuteční v muzejním Malovaném sále Muzea Vysočiny Jihlava v pondělí 8. dubna od 17.00. Tentokrát se bude věnovat opeřencům na nebi i na zemi, nohům, kobám a plivníkům.

Série přednášek nazvaná Nenávidění miláčkové má za cíl odbourávat předsudky o obecně neoblíbených, opovrhovaných či démonizovaných zvířatech a ukázat je v netradičním světle. Její třetí díl je věnován ptákům. „Opět si potvrdíme, že neexistují dobrá a špatná nebo krásná a ošklivá zvířata. Ukážeme si, že mnozí živočichové, kteří se netěší lidské přízni, mají vlastnosti, jež jindy obdivujeme a jejich nositele dáváme za vzor. Víte, například, že supi nebo krkavci jsou vynikající rodiče? Že vrány dokáží řešit složité úkoly a vyrábět si k tomu nástroje? Že slepice jsou schopny logických úsudků, k jakým lidé dospívají až ve věku kolem sedmi let? Nebo že holubi se naučí rozeznat Moneta od Picassa?“ zve Klára Beděčková.

  • Facebook
  • Twitter