Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Čtveřice opilých řidičů o víkendu na Vysočině v rukou policistů

/
/
/
368 Zobrazení



V sobotu časně ráno krátce před jednou hodinou havaroval na Havlíčkobrodsku čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozu Peugeot 306 na silnici ve směru od Lípy směrem na Šmolovy. „Na rovném úseku z dosud neznámých příčin dostal s vozem smyk, přejel vlevo do protisměru, vyjel vlevo mimo vozovku a narazil do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě se zranil a zdravotníci ho museli převézt do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde zůstal po ošetření hospitalizován, popsala s tím, že policisté u řidiče dechovou zkouškou naměřili 2,71 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška měla také pozitivní výsledek – 2,87 promile alkoholu v dechu.  Navíc zjistili, že řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 10 000 korun, uvedla dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V soboru kolem druhé hodiny ranní zaregistrovali policisté v Tyršově ulici v Polné rychle jedoucí vůz, který jel ve směru od kina na náměstí. „Policejní hlídka se za ním, vůz náhle zastavil v Komenského ulici. Policisté zajistili dechovou zkouškou 1,74 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala 1,93 promile alkoholu v dechu. Třiadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté řidiči na místě zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ přiblížila druhý případ Dana Čírtková.

V sobotu kolem devatenácté hodiny večer se stala silnici I/19 ve směru od Lejčkova směrem na Obrataň na Pelhřimovsku dopravní nehoda. „Pětatřicetiletý řidič osobní auta Opel Astra jel v pravotočivé zatáčce před železničním přejezdem nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokrém povrchu se vůz dostal do smyku. Ten nezvládl a vyjel vlevo mimo komunikaci a havaroval,“ popsala třetí událost Dana Čírtková. 
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Policisté z obvodního oddělení Pacov u řidiče dechovou zkouškou zjistili 2,32 promile alkoholu v dechu, opakované dechové zkoušky vykázaly 2,23 a 2,24 promile alkoholu v dechu. „Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Řidiče policisté převezli do nemocnice v Pelhřimově, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve. Při nehodě, jejíž okolnosti vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov, vznikla hmotná škoda ve výši  4 000 korun,“ dodala tisková mluvčí.

Poslední případ zaznamenali policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice. V rámci běžného výkonu služby odhalili podnapilého řidiče, který řídil osobní vůz Škoda Superb.  „V sobotu v podvečer kontrolovala policejní hlídka řidiče osobního vozidla v Husově ulici v Moravských Budějovicích. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Poté třicetiletého řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní – 1,07 promile alkoholu.  Opakovaná dechová  zkouška byla také pozitivní s výsledkem 1,05 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Řidičský průkaz policisté řidiči nemohli na místě zadržet, jelikož jej řidič při kontrole nepředložil,“ uzavřela tisková mluvčí s tím, že policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter