Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Co psi rádi jedí?

/
/
/
833 Zobrazení



Psi jsou zvířata, která by měla jíst především vyvážené krmivo bohaté na maso, a v ideálním případě by toto základní krmivo měli jíst nejčastěji. Kromě toho jsou pro psy k dispozici zdravé speciální pamlsky a občas i nějaké ovoce nebo zelenina. Ale co když jsou jejich oblíbené svačiny výrobky, které jim neslouží?

Správné stravovací návyky u štěněte

Pokud jde o krmení psů, je důležitá jejich první zkušenost s potravou a výživou během štěněčího věku. Proto je dobré od začátku krmit psa takovým krmivem, jakým chcete nakonec krmit – důležitá je zejména forma – měly by to být granule pro psy nebo konzervy a kapsičky, nebo snad BARF? Štěněcí návyky je někdy velmi obtížné změnit a v dospělosti psi obvykle dávají přednost jídlu, které již znají. V případě pochybností o výběru krmiva se vyplatí poradit se s veterinářem nebo chovatelské potřeby ve vašem okolí vám můžou pomoci vybrat tu nejlepší variantu.

Psovi nechutná jídlo – co mám dělat?

Mnoho majitelů se setkalo se situací, kdy jejich pes nechtěl jíst své jídlo. Důvodů nechutenství může být celá řada a ne všechny musí souviset s krmivem. Pokud pes najednou přestal jíst krmivo, které dosud s chutí přijímal, může to být signál ke sledování jeho zdravotního stavu a v takovém případě je vhodné navštívit veterináře a provést preventivní vyšetření. Příčinou může být porucha vnitřních orgánů, chronické onemocnění nebo i obyčejné nachlazení.

Pokud však vašemu psovi nové krmivo nechutná, může mu skutečně vadit jeho vůně nebo chuť – proto se vyplatí přecházet na nové krmivo postupně – mícháním starého krmiva s novým. Pokud váš pes nechce jíst granule, můžete do misky přidat trochu kapsičky / konzervy, aby bylo aromatičtější a chutnější.

Je také dobré vědět, že psi mají tendenci oceňovat krmivo, které si musí zasloužit. Proto se vyplatí používat krmivo během každodenních her a tréninků jako odměnu.

Lidská strava – co dělat, když ji má váš pes rád?

Psi by zpravidla neměli dostávat zbytky z lidského stolu. Lidská strava je často příliš ochucená, příliš tučná a může obsahovat složky, které jsou pro vašeho čtyřnohého psa škodlivé – například cibuli, avokádo nebo česnek. Navíc taková strava může způsobit zažívací potíže, obezitu a vést k mnoha chronickým onemocněním. Z tohoto důvodu je nejlepší se krmení psa u stolu úplně vyhnout – váš pes tak bude zdravější a rodinná setkání u stolu budou o něco klidnější.

Pes rád jí výkaly

Požírání výkalů jiných zvířat psy nejčastěji svědčí o poruše střevní mikroflóry (např. po léčbě antibiotiky), o poruše trávení nebo o nevyvážené stravě, ale může být i psychického rázu a důsledkem poruchy chování. Co lze udělat, aby váš pes přestal jíst hovínka? Nejprve je třeba zjistit příčinu – proto se vyplatí zajít k veterináři, aby vyloučil zdravotní příčiny. Pokud se ukáže, že je zdravotní stav vašeho psa v pořádku, vyplatí se poradit se s behavioristou. V takovém případě je dobré zařadit do stravy psa prebiotika a zkontrolovat, zda krmivo obsahuje všechny potřebné vitaminy a minerály. I v tomto případě vám může být nápomocen obchod s chovatelskými potřebami, kde se můžete spolehnout na podporu při výběru správného krmiva a doplňků.

Pamlsky pro psy – vyberte si zdravé a chutné pamlsky

Pamlsek je odměna, která by měla vašeho mazlíčka rozhodně potěšit, proto je dobré kupovat takové, které má váš pes opravdu rád a které preferuje – ale jako vždy je dobré vybírat takové, které jsou co nejzdravější, tedy bez umělých přísad, konzervantů a barviv. V obchodech pro zvířata je velký výběr – od sušených vnitřností až po pamlsky a psí sušenky. Mezi pamlsky mohou patřit i některé druhy ovoce, např. jablka – nezapomeňte však, že základem stravy je vždy krmivo a pamlsky jsou pouze odměnou a malým doplňkem stravy.

  • Facebook
  • Twitter