Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Co nesmí chybět žádné mamince v kabelce?

/
/
/
938 Zobrazení



Jít s dítětem i jen na krátkou procházku v okolí domova se neobejde, aniž byla máma připravena (téměř) na všechno. Poradíme vám, co si sbalit do kabelky (nebo možná spíše do batohu), aby vás nic nepřekvapilo.

Seznam věcí, které potřebujete mít u sebe na procházce, se liší v závislosti na tom, zda jdete s jedním nebo více dětmi, zda se chystáte na delší nebo kratší procházku, případně i od toho, jaké jsou děti velké. Obecně však potřebujete být připravena především na následující situace:

1. Hlad a žízeň

Všechny mámy, resp. rodiče na světě vědí, že aby bylo dítě spokojené, musí být v první řadě najezené. Proto první situací, na kterou musíte být patřičně připravena, je hlad a žízeň. Sbalte si do tašky láhev s vodou (případně čajem nebo jiným nápojem, který preferujete). Nejlepší variantou je ale určitě čistá voda. Má totiž využití nejen jako nápoj, ale dá se použít také v případě, že potřebujete opláchnout dítěti ruce, spadlé lízátko či dudlík.

Na uspokojení hladu si sbalte alespoň malý snack. Ten dokáže částečně zasytit, ale dítě se nepřejí, a tak vám doma neodmítne oběd nebo večeři. Může to být nakrájené oblíbené ovoce či zelenina. Vhodné jsou i různé ovocné nebo jogurtové taštičky nebo i tyčinky a křupky. Zvolit můžete i zdravější varianty jako například celozrnné tyčinky, pohankové či kukuřičné křupky. Procházka či krátký výlet mohou být pro mnohé rodiče výbornou příležitostí, jak své dítě nakrmit, pokud nechce jíst doma. Čerstvý vzduch totiž dělá divy. Děti jsou najednou vyhladovělé a snědí i to, co by běžně ofrflali.

2. Voda, bláto a jiné pohromy

Jelikož na procházky venku se chodí za každého počasí, musí být máma připravena i na takové pohromy, jako je skákání v kalužích či blátě, hraní se v mokrém písku a lezení po stromech nebo schovávání se v mokré trávě. Kromě toho, že dítě vhodně obléknete, připravte si do tašky i náhradní oblečení. Pokud jedete na delší výlet, do kufru auta si pro jistotu přibalte i náhradní boty.

V případě malých dětí je určitě nutné nosit s sebou pleny a vlhčené ubrousky. Utěrky se sejdou nejen u malých dětí, ale mají univerzální využití na utírání a špínu jakéhokoliv druhu. Dá se jimi zachránit nejen dítě, ale často i sedačka auta či oblečení mámy. Kromě vlhčených utěrek nezapomeňte ani na obyčejné papírové kapesníky či utěrky. Dokáží pomoci i v takových případech, jako je například mokrá lavička či skluzavka nebo vylitý čaj v autě. Všechno toto a ještě mnohem více nyní seženete na Lekarna.cz. Mnihých z vás jistě potěší i Lekarna.cz sleva.

Protože máma musí být připravena na všechno, určitě nezapomeňte ani na sezónní výkyvy počasí a sbalte si dle potřeby deštník, pláštěnku či sluneční brýle.

3. Nuda a rozptýlení

Jít na procházku, výlet nebo do obchodu s dítětem je občas velmi náročné. Starší děti si sice dokáží najít zábavu všude, ale ne vždy je to vhodné. Proto upřete jejich pozornost na něco, co je bezpečné. Menší děti se zase mohou v kočárku nudit, což dávají mame najevo hlasitým pláčem. Proto mějte v tašce připravené hračky, které děti zabaví a rozptýlí. Zatímco mladším dětem bude stačit oblíbená hračka nebo dudlík, pro starší musíte mít již v záloze něco zajímavější – například obrázkovou knížku nebo kreslicí tabulku. No a pro ty největší případy nouze mějte po ruce i nějakou drobnou sladkost, například lízátko či bonbón.

Náš tip: Inspirace (nejen) na zajímavé hračky pro děti najdete v obchodě Pink or blue. Pro zvýhodněné a akční nabídky využijte výhodná Pinkorblue sleva.

  • Facebook
  • Twitter