Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chcete získat kotlíkovou dotaci? Využijte informační seminář



Celkem patnáct seminářů připravil Kraj Vysočina pro veřejnost s cílem předat základní informace o možnostech získání dalších kotlíkových dotací pro nízkopříjmové domácnosti. V době od 17. července do 23. srpna proběhnou na Vysočině informační semináře ve všech obcích s rozšířenou působností. Žadatelé o dotaci získají kompletní informace o podmínkách projektu, postupu pro vyplnění žádosti o dotaci i o způsobech jejího podání. Příjem žádostí bude probíhat elektronicky od 1. září 2023 do 31. srpna 2024.

Semináře se budou konat vždy od 16.00 na adresách uvedených na této adrese. Podpora cílí na domácnosti s nižšími příjmy, které budou moci získat na výměnu starého kotle na tuhá paliva za nový ekologický zdroj tepla finanční podporu ve výši až 180 000 korun.

Žádat o dotaci může vlastník rodinného domu resp. bytové jednotky v bytovém domě nebo trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci, která je vytápěna kotlem na tuhá paliva nesplňujícím minimálně 3. emisní třídu.

Za nízkopříjmové budou považovány pouze domácnosti, v nichž všichni členové pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně a dále domácnosti, ve kterých žadatel (nebo některý z členů jeho domácnosti) v období od 1. 1. 2022 do doby podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení.

Více informací na informační lince fungující v úředních hodinách 564 602 888 nebo na kotliky@kr-vysocina.cz.

  • Facebook
  • Twitter