Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cestující v Jihlavě musí počítat se zpožděním některých linek MHD

/
/
/
242 Zobrazení



V tomto týdnu začal Kraj Vysočina opravovat ulici Romana Havelky v Jihlavě. Nezbytná přibližně dvouměsíční oprava velmi rozbité silnice ale přináší také komplikace v podobě zdržení na semaforech, které řídí kyvadlovou dopravu.

V úterý odpoledne se auta v kolonách zdržela v průměru asi šest minut, ještě vyšší minuty zpoždění mohou nabírat vozy MHD v časech dopravní špičky. „Omlouváme se, ale nemáme jinou možnost než stát v kolonách s ostatními vozidly a první den uzavírky nebyla výjimkou mnohaminutová zpoždění na linkách na Královský Vršek, do Bedřichova, Zborné nebo do Pávova a Antonínova Dolu a zpět,“ říká předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner.   

Provoz je omezen mezi Pražským mostem a nájezdem na dálniční přivaděč. Složitá situace nastává i na okružní křižovatce u Kauflandu, protože se i tudy jezdí pouze v jednom pruhu podle toho, jak je doprava kyvadlově řízena semaforem.

Dopravu řídí inteligentní semafory, které délku cyklů přizpůsobují množství aut a tím zkracují jejich zdržení. Vzhledem k množství aut na této ulici to však zcela bez zpoždění nejde. Pokud řidiči nutně nemusí do této části města, je lepší pokusit se vyhnout ulici Romana Havelky. Nájezd a výjezd z obchodní zóny je nejlepší na světelné křižovatce u přivaděče, i zde se však v době nákupní špičky tvoří kolony především na výjezdu od obchodů.

„Zpoždění linek MHD projíždějících úsekem bylo nejvyšší u linek, které projíždějí omezeným úsekem opakovaně (E, H), později i u dalších linek (G, 2, 12) přenášením zpoždění přes obraty v konečných zastávkách,“ doplnil Radim Rovner. Některé spoje musely být z důvodu velkého zpoždění v části trasy vynechány. Doporučujeme sledovat polohu spojů na jihlava.cz/mhd. Dopravní situace by se měla v dalších dnech postupně uklidňovat s tím, jak si řidiči najdou objízdné trasy. Oprava ulice Romana Havelky je jejím investorem – Krajem Vysočina naplánována na dva měsíce.

  • Facebook
  • Twitter