Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Česko-rakouský sklářský workshop 2021 ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
648 Zobrazení



Uměleckoprůmyslová akademie ve Světlé nad Sázavou bude od pondělí 14. až do neděle 20. června hostit Česko-rakouský sklářský workshop 2021, pořádaný v rámci přeshraničního projektu I-CULT.


Sklářští výtvarníci z Čech a Rakouska, zde budou tvořit plastiky na bázi foukaného skla a rozpracovávat je podle vlastní fantazie ve specializovaných dílnách školy za účasti místních pedagogů. Pro dotváření objektů budou k dispozici brusičské, malířské, nebo třeba vitrážnické ateliery.
Akce je určena široké veřejnosti, která si bude moci volně tvůrčí postup prohlédnout a to zejména v prostoru školní hutě. K dispozici budou pro zájemce také komentované prohlídky vedené pracovníky školy. Opravdoví nadšenci budou mít šanci ptát se přímo umělců.
Workshop doprovází živou tvorbou právě probíhající česko-rakouské výstavy uměleckého skla a designu Element sklo: Matérie fantazie v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě a historického sklářství Element sklo: Historie za sklem na hradě Ledeč nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter