Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Červnové farmářské trhy v Brodě byly úspěšné

/
/
/
415 Zobrazení



V sobotu 3. června se od 8.00 do 12.00 na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě uskutečnily farmářské trhy. Návštěvníci si mohli nakoupit mléčné i uzenářské výrobky, hlívu a žampióny, pečivo a zákusky, víno, výrobky z medu či perníku, proutěné zboží, ale také sazenice, květiny nebo bylinky.

Poprvé se na trzích objevil Pavel Havlíček z Třebíče. „Zabývám se už dvacet let výrobou olejíčků, které jsou vyrobené z květů, ovoce, bylin a různého koření. Tyto olejíčky jsou proto přírodní a šetrné ke zdraví a k přírodě. Více se lze dozvědět na webu www.olejickyeshop.cz. Přes e-shop je možné objednat i vonné olejíčky,” uvedl Pavel Havlíček.
Dalším nováčkem byla firma Mafita Company z Havlíčkova Brodu. „,Jsme společnost zabývající se výrobou starých dobrých mléčných výrobků. Zakládáme si na tom, že v čistých mléčných výrobcích nemáme žádné škroby, stabilizátory, konzervant a jiné umělé přísady. Více o nás se lze dozvědět na webu www.mafita.cz. Zákazníci si mohou objednat mléčné výrobky, které jim dovezeme,” uvedl Oldřich Bureš z firmy Mafita Company.

Příznivci hudby si užili vystoupení skupiny DěsBend se stepařem Markem Chytrou, Mladý a úspěšný stepař je několikanásobný Mistr ČR, Mistr Evropy a Vicemistr světa. „Hrajeme převážně jazzové a swingové skladby. Naše kapela se schází na zkouškách ve vinárně Dionysios ve Škvorci nedaleko Prahy. Muzikanti přijíždějí od Brandýsa, Českého Brodu, Říčan, Prahy a Úval,” uvedl Leo Dittmann, zakladatel hrající na tenor banjo.
Červnové trhy byly podle pořadatelů úspěšné. „Počasí nám přálo. Bylo hodně návštěvníků. Prodejců bylo celkem 43. Pouze jeden nepřijel z původně přihlášených 44.
Příští farmářské trhy v Havlíčkově Brodě budou v sobotu 1. července od 8.00 do 12.00, “ uzavřela Alena Čechová, pořadatelka trhů.

  • Facebook
  • Twitter