Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Beethoven v Jihlavě. Město vydalo knihu o synovci skladatele

/
/
/
269 Zobrazení



Jihlava vydala knihu Kadet van Beethoven, zájemci se v ní dočtou, jak je rodina Ludwiga van Beethovena úzce spjata s Jihlavou. Podrobnosti o synovci slavného skladatele zjistil jihlavský badatel Zdeněk Geist, který je autorem knihy.

Z jeho zjištění vyplynuly velice zajímavé skutečnosti o jediném synovci a zároveň univerzálním skladatelově dědicovi Karl van Beethovenovi. Karl strávil pět let v Jihlavě ve vojenské uniformě a našel si zde také manželku. Autor publikace Zdeněk Geist na základě prostudovaných archivů usuzuje, že to byly roky, které do jisté míry zklidnily do té doby poněkud neuspořádaný a bouřlivý život Karla van Beethovena. Ten totiž slavnému skladateli spíše přidělával starosti a nedělal čest jménu Beethoven. Podrobnosti jsou k přečtení v nové, městem Jihlava vydané knize, která je v prodeji např. v Domě Gustava Mahlera ve Znojemské ulici.

  • Facebook
  • Twitter