Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Autostopem po Severní Makedonii v chotěbořské knihovně

/
/
/
334 Zobrazení



V pondělí 20. března v 16.00 navštíví Podkroví Knihovny IH Chotěboř cestovatel a etnolog Mgr. Libor Drahoňovský. Vyprávět bude o svých cestách, tentokrát po Severní Makedonii.

Během besedy s promítáním procestujeme zejména její východní část, která neprávem patří mezi nepříliš navštěvované části Balkánu. Účastníci spatří majestátní hory, půvabné kaňony i skalní útvary, rozvaliny antických měst, půvabné vesničky s bohužel postupně zanikající lidovou architekturou, středověké kláštery a kostely nezřídka zdobené rozsáhlými soubory fresek. Prohlédnou si několik měst, včetně starobylého Kratova, které ve středověku bohatlo díky těžbě zlata a kde se dodnes dochovalo několik malebných mostů. Libor Drahoňovský neopomine přiblížit ani metropoli Skopje s pamětihodnostmi i novodobou, značně megalomanskou architekturou. Účastníci vystoupají také na horu Kokino, kde v dávných dobách fungovala obdivuhodná observatoř a dozvědí se také mnohé ze života místních obyvatel. Vstupné na besedu je 70 Kč

  • Facebook
  • Twitter